NVA


PERSBERICHT

Amersfoort / Tiel, 9 juni 2008

NVA en NBVA besluiten tot oprichting federatief verband

Forse impuls aan intermediaire lobby

De besturen van de NBVA en de NVA hebben besloten tot de oprichting van een federatief verband met als primair doel de collectieve belangenbehartiging van de aangesloten leden. De NVA en de NBVA centraliseren hiermee hun lobby en coördineren voortaan hun beleid in de op te richten federatie. Een intentieverklaring wordt dezer dagen ondertekend door beide besturen.

De ontwikkelingen binnen de financiële markt en de transitie van het intermediaire kanaal in het bijzonder vragen om een krachtenbundeling van de intermediaire koepels om zo te komen tot een versterking van de lobby bij politiek, verzekeraars en andere stakeholders.

NBVA en NVA hebben de afgelopen maanden gewerkt aan de oprichting van dit federatief verband. De komende maanden besteden beide organisaties aan verdere invulling van de organisatie. De federatie is een formalisering van de reeds bestaande intensieve samenwerking tussen NBVA en NVA op ongeveer alle `externe' dossiers waarvan al een lange tijd sprake is.

NVA en NBVA streven naar een breed draagvlak voor intermediaire belangenbehartiging. Zij willen daarbij collega-koepels spoedig betrekken, maar eerst aandacht geven aan de eerste inrichting van de federatie.

De federatie vertegenwoordigt in aanvang de leden van de NVA en NBVA, samen goed voor 1.700 leden en ruim 2.000 kantoren en voor een marktaandeel van circa 60% in het intermediaire kanaal. Niet-leden zijn van harte uitgenodigd zich aan te sluiten nu de lobby zo belangrijk wordt verbreed.


Noot voor de redactie/