Apple Benelux

Apple introduceert de nieuwe iPhone 3G

Dubbele snelheid voor de helft van de prijs

San Francisco, 9 juni 2008 ­ Apple introduceert vandaag de nieuwe iPhone 3G. Deze iPhone bevat alle revolutionaire voorzieningen van iPhone plus een 3G-netwerkvoorziening die twee keer zo snel* is als de iPhone van de eerste generatie, een ingebouwde gps voor uitgebreide locatiegerichte mobiele diensten, en iPhone 2.0-software met ondersteuning voor Microsoft Exchange ActiveSync en honderden applicaties van derden die inmiddels zijn ontwikkeld met de onlangs uitgebrachte iPhone SDK. In de Verenigde Staten kost het 8-GB model van de nieuwe iPhone 3G slechts USD 199 en het 16-GB model USD 299.** De iPhone 3G zal in de loop van dit jaar in meer dan 70 landen verkrijgbaar zijn en is als eerste vanaf 11 juli verkrijgbaar in de volgende 22 landen: Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongkong, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

'Slechts één jaar na de introductie van de iPhone komen we nu met de nieuwe iPhone 3G, die twee keer zo snel is en de helft minder kost', aldus Steve Jobs, CEO van Apple. 'De iPhone 3G biedt standaard ondersteuning voor Microsoft Exchange ActiveSync, is geschikt voor alle fantastische programma's van derden die met de iPhone SDK zijn ontwikkeld, en zal dit jaar wereldwijd in meer dan 70 landen verkrijgbaar zijn.'

De iPhone 3G maakt gebruik van een mobiel netwerk met quad-band GSM en tri-band HSDPA voor wereldwijde spraak- en gegevensverbindingen en biedt daarmee nog snellere toegang tot het internet en email. De iPhone 3G ondersteunt Wi-Fi-, 3G- en EDGE-netwerken en schakelt automatisch over naar het netwerk dat de snelste downloadsnelheid biedt. De nieuwe iPhone 3G maakt bovendien gelijktijdige spraak- en gegevenscommunicatie mogelijk, zodat gebruikers kunnen surfen op het web, een routebeschrijving kunnen opvragen of hun email kunnen ophalen terwijl ze aan het bellen zijn.

De iPhone 3G bevat de nieuwe iPhone 2.0-software die zowel de iPhone SDK omvat als belangrijke voorzieningen die interessant zijn voor grote organisaties, zoals ondersteuning voor Microsoft Exchange ActiveSync voor draadloze toegang tot push-email, synchronisatie van gegevens van contactpersonen en agenda's en wissen op afstand, plus Cisco IPsec VPN voor versleutelde toegang tot bedrijfsnetwerken. Dankzij de iPhone SDK kunnen ontwikkelaars op 's werelds meest geavanceerde mobiele platform spectaculaire programma's ontwikkelen die optimaal gebruikmaken van de baanbrekende Multi-Touch- gebruikersinterface, animatietechnologie, versnellingsmeter en gps- technologie van de iPhone.

De iPhone 3G bevat de nieuwe App Store, waar iPhone-gebruikers tal van programma's kunnen vinden die speciaal voor iPhone zijn ontwikkeld, zoals games, zakelijke programma's, programma's op het gebied van nieuws, sport, gezondheid, naslag, reizen enzovoort. De App Store op de iPhone maakt gebruik van mobiele netwerken en Wi-Fi en is daardoor vrijwel overal toegankelijk. Programma's kunnen draadloos worden gekocht en gedownload en zijn direct klaar voor gebruik. Sommige programma's zijn zelfs gratis en de App Store geeft automatisch aan wanneer er een update beschikbaar is. De App Store zal vanaf de introductie in 62 landen beschikbaar zijn.

De iPhone 2.0-software bevat bovendien nog de volgende voorzieningen: de mogelijkheid om routes realtime in kaart te brengen met gps- technologie, het tegelijk verplaatsen en verwijderen van meerdere emailberichten, het zoeken naar contactpersonen, een nieuwe wetenschappelijke rekenmachine en het inschakelen van ouderlijk toezicht voor bepaald materiaal. Ook kunnen gebruikers afbeeldingen van een webpagina rechtstreeks opslaan op de iPhone of naar de iPhone emailen en vervolgens eenvoudig overbrengen naar de fotobibliotheek op hun Mac of pc. De iPhone 3G biedt maar liefst 10 uur gesprekstijd op een 2G-netwerk en 5 uur op een 3G-netwerk, 5 tot 6 uur voor surfen op het web, tot 7 uur voor het afspelen van video en tot 24 uur voor het afspelen van muziek.

De iPhone 3G maakt gebruik van MobileMe, een nieuwe internetdienst die emails, gegevens van contactpersonen en agendagegevens via de push- technologie doorstuurt naar 'native' programma's op de iPhone, iPod touch, Macs en pc's Met MobileMe worden emailberichten direct naar de iPhone verstuurd, zodat gebruikers hun email niet langer handmatig hoeven op te halen of op downloads hoeven te wachten. De push- technologie zorgt er eveneens voor dat gegevens van contactpersonen en agenda's voortdurend worden bijgewerkt, zodat aangebrachte wijzigingen op het ene apparaat automatisch worden doorgevoerd op de andere apparaten. Gebruikers kunnen zelfs met hun iPhone een foto maken en deze direct naar een MobileMe-galerie sturen om aan vrienden en familie te laten zien.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De iPhone 3G is vanaf 11 juli verkrijgbaar in Nederland. Details over prijzen en tarieven zullen bekendgemaakt worden op een later moment. De iPhone 2.0-software is vanaf 11 juli voor alle iPhone-gebruikers als gratis software-update te downloaden via iTunes 7.7 of hoger.


* Gebaseerd op 3G- en EDGE-tests. De werkelijke snelheid kan variëren en is afhankelijk van de omgeving.

** Gebaseerd op iPhone 3G (8-GB model) en iPhone van de eerste generatie (8-GB model). Vereist een nieuw tweejarig AT&T-abonnement (afzonderlijk verkrijgbaar).

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de
personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

(c) 2008 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, Multi-Touch, MobileMe, iPod en iTunes zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---

Juriaan Bosman | PR Manager Benelux | Apple Benelux B.V.

Kosterijland 42
3981 AJ Bunnik
The Netherlands
registration number 30063224

Tel: +31-(0)30-6593940
Mobile: +31-(0)6-53865628
Fax: +31-(0)30-6593850
Email: bosman.j@euro.apple.com
Website: www.apple.com/nl/pr