Gemeente Hilversum

Ben Hammer deelt in oogst Noordse Talentendag

publicatiedatum: maandag 9 juni 2008

"Het gevoel was er direct: dat schilderij hoort op mijn kamer!" Aldus herinnert Ben Hammer zich zijn reactie op het schilderij dat hij tijdens de Noordse Talentendag in één van de lokalen van Hilfertsheem Beatrix aantrof. Aanstaande woensdag ontvangt hij het schilderij uit handen van de kunstenaar, de heer Elbertsen. Plaats: kamer wethouder. Aanvang: 13.00 uur.

"Het schilderij is in 2007 begonnen als experiment en voor de talentendag van noord opnieuw opgezet.
Daarbij heb ik gebruik gemaakt van acryl en viltstift", licht de heer Elbertsen zijn creatie toe. De kunstenaar woont zijn hele leven in Hilversum en werkte grotendeels op een boom- en rozenkwekerij in Naarden. Om gezondheidsredenen moest hij 59-jarige leeftijd definitief stoppen met werken.
Inmiddels is hij bijna 3 jaar kunstschilder. "Door veel te lezen over materiaal, schilder en kleurtechnieken heb ik me het schilderen eigen gemaakt. Uiteindelijk heb ik gekozen voor acrylverf." Inmiddels heeft de heer Elbertsen heeft zo'n 200 schilderijen met uiteenlopende voorstellingen op zijn naam staan, variërend van 30 x 30 tot 150 x 100 cm. Sommige daarvan zijn nageschilderd, andere komen voort uit eigen fantasie.

Ben Hammer: "Tijdens de Noordse Talentendag tonen inwoners van Noord hun talenten. Er waren veel mooie, leuke, grappige, creatieve dingen te vinden, maar dit echte Hilversumse plaatje trok direct mijn aandacht. Natuurlijk door de herkenbaarheid van de Hilversumse gebouwen, maar vooral de kleurige wijze waarop die gebouwen in één schilderij zijn samengebracht."