Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 9 juni

* AANHOUDING NA MISHANDELING
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling. Zondagmorgen vroeg rond kwart voor zes kreeg de politie melding van een mishandeling aan de Kruiskade. Bij een café troffen agenten een man aan die door een andere man in zijn gezicht was geslagen met een glas. Na onderzoek hebben agenten de verdachte aanhouden. Ze brachten de man, een 24-jarige Rotterdammer, over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek. Het slachtoffer, een 28-jarige Rotterdammer, is overgebracht naar een ziekenhuis, het Erasmus MC, voor behandeling van de verwondingen.


* AANHOUDING STRAATROVER
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een verdachte aangehouden van straatroof. Maandagochtend rond kwart over één kregen agenten de melding dat iemand was beroofd in de omgeving van het Stationsplein. De dader zou een kapotte fles in zijn handen hebben en mogelijk nog in de omgeving zijn. Ter plaatse bleek dat het slachtoffer, een 20-jarige man uit Barendrecht, op de Van Vollehovenstraat in contact was gekomen met de latere dader. Ze liepen al pratend met elkaar naar het Centraal Station. Op een moment vroeg de dader aan de andere man om een paar euro. Die pakte zijn portemonnee, waarop de dader deze uit de handen sloeg van de man. Hierop viel geld (enkele euro's) op de grond, de dader pakte dit op en rende weg. Agenten stelden samen met het slachtoffer een onderzoek in in de omgeving van de West-Kruiskade. Ze zagen daar de dader lopen. Politiemensen zetten een achtervolging in waarop ze de 32-jarige man uit Rotterdam aanhielden op de Korte Bajonetstraat. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA AGRESSIEF RIJGEDRAG
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden nadat hij agressief rijgedrag had vertoond. Maandagochtend rond kwart voor één zag een surveillerende agent een automobilist rijden die 120 km/uur reed, waar 50 km/uur is toegestaan. De motoragent gaf een stopteken, maar hieraan werd niet voldaan. Na een achtervolging, via de Stationweg, Sportlaan, Reijerdijk en de Bredenoord is de bestuurder aangehouden op de Ruigoord. De 24-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd onderzocht. Daar bleek dat de bestuurder ook teveel alcohol had gedronken. De bestuurder moest direct zijn rijbewijs inleveren.


* VERWARDE MAN VEROORZAAKT OVERLAST
HOEK VAN HOLLAND - Een 31-jarige inwoner uit Hoek van Holland veroorzaakte in de nacht van zondag op maandag overlast in zijn woning aan de Van Warwyckstraat, waarna hij door gealarmeerd politiepersoneel werd overmeesterd. Tijdens zijn aanhouding werd de man onwel en werd hij in kritieke toestand overgebracht naar het Leyenburgziekenhuis in 's-Gravenhage. De Rijksrecherche stelt een nader onderzoek in. De man zat rond half drie in het raamkozijn van zijn woning met zijn benen naar buiten en een bijl in zijn handen. Hij maakte veel amok waardoor diverse buurtbewoners wakker werden. Zij waarschuwden de politie. Toen politieagenten de woning in wilden bleek de deur door de man te zijn gebarricadeerd. Met behulp van een trap wisten de politieagenten de man vanaf de buitenzijde van zijn woning te overmeesteren. De man verzette zich hiertegen. Tijdens deze actie werd de man gepepperd. Nadat de man was overmeesterd werd hij plotseling, in zijn woning, onwel waarna door de politieagenten met behulp van de reeds aanwezige brandweer en ambulancepersoneel de man werd gereanimeerd. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.
In de woning bevonden zich drie honden die door de hondenbrigade zijn meegenomen.
Om een objectief beeld te krijgen van wat zich precies in de woning heeft afgespeeld is door de Rijksrecherche een nader onderzoek ingesteld.


* OPLICHTER AANGEHOUDEN
Een 18-jarige Rotterdammer is zondagavond rond half acht op de Kerkwervesingel aangehouden. De jongeman had bij diverse woningen aangebeld en gecollecteerd voor de Nierstichting. Nadat een oplettende buurtbewoner de politie had gealarmeerd werd een onderzoek ingesteld. De jongen had geen identiteitsbewijs bij zich en wilde verder geen medewerking verlenen. Hij is vervolgens aangehouden in ingesloten voor nader verhoor. Na onderzoek in de flat bleek dat 2 bewoners de jongen geld hadden gegeven. Dit geld is bij de verdachte in beslag genomen.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN; 19 BEKEURINGEN

Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal dodelijke ongelukken onder invloed van alcohol terug te dringen hielden politieagenten van de afdeling Verkeer in de nacht van zondag op maandag een alcoholcontrole. De controle vond plaats op het Maastunnelplein. In totaal zijn tussen vier uur 's nachts en half acht 's morgens 870 automobilisten gecontroleerd. Van hen kregen 19 een proces-verbaal omdat ze teveel hadden gedronken. Zeven van hen waren een beginnend bestuurder. Eén buitenlandse bestuurder kreeg een geldboete van 550 euro, die hij direct voldeed.


* JONGE HELER AANGEHOUDEN
NOORD - De politie van district Noord heeft zondagavond een 15-jarige Vlaardinger aangehouden voor heling. Een medewerker van de RET had de jongen op de Heer Bokelweg staande gehouden omdat hij zonder geldig vervoersbewijs reed. Hierbij was hem eveneens opgevallen dat de jongen een gloednieuwe damesfiets zonder slot bij zich had. Aan de politieagenten vertelde de jonge Vlaardinger dat hij de fiets voor een klein bedrag van iemand anders had gekocht, en eigenlijk wel wist dat deze van diefstal afkomstig was. Hierop is de jongen aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Uitgave zondag 8 juni

* MEDEWERKER BENZINESTATION GEWOND NA OVERVAL

VLAARDINGEN - De recherche van het district Waterweg-Noord is een uitgebreid onderzoek gestart naar een gewapende overval op een benzinestation aan de Deltaweg. Een 60-jarige medewerker raakte hierbij gewond. Rond half drie zaterdagmiddag bedreigden twee nog onbekende jongens het slachtoffer met een wapen. Het tweetal mishandelde de medewerker. De daders gingen er met een onbekend geldbedrag vermoedelijk op een scooter vandoor. De 60-jarige man is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de verdachten. Ze werden niet meer aangetroffen. De politie verzoekt getuigen of mensen die meer duidelijkheid kunnen geven over de identiteit van de overvallers om contact op te nemen met de recherche van het district Waterweg-Noord via telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
Het opsporen van verdachten van overvallen heeft de allerhoogste prioriteit. Hiertoe zijn dag en nacht tientallen politiemensen mee bezig. Dit jaar werden in de regio Rotterdam-Rijnmond 90 verdachten van overvallen aangehouden. Ook werden meerdere overvallen voorkomen.
De inzet van politiemensen tegen overvallen en het oppakken van verdachten wordt onverminderd voortgezet.


* POLITIE ARRESTEERT MANNEN NA INBRAAK IN KERK

Politiemensen van het district Noord hebben zaterdagavond twee Rotterdammers (24 en 27 jaar) gearresteerd na een inbraak in een kerk.
Het tweetal wordt ervan verdacht rond zeven uur de deur van een kerk aan de Debussylaan te hebben opengebroken en een ruit met een brandblusser te hebben vernield. Met de poederblusser werd ook in de kerk gespoten.
De politie stelde na de melding direct een onderzoek in en arresteerde de twee Rotterdammers op de Van Beethovenlaan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Het is onduidelijk of er ook dingen werden buitgemaakt.


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELEN VROUW; AGENT GEWOND DOOR VERZET BIJ

ARRESTATIE
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 36-jarige man uit Capelle aan den IJssel is zaterdagavond op de Bermweg gearresteerd. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 29-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel en verzetten tijdens een arrestatie. Een politieman raakte hierbij licht gewond. Omstreeks zeven uur gingen politiemensen naar de Bermweg na een melding dat een vrouw was mishandeld door een man. Ter plaatse lag de verdachte, buiten bewustzijn, op de grond. Politiemensen verleenden eerste hulp en alarmeerden de ambulance.
Plotseling sprong de man op en sloeg een politieman meerdere malen in zijn nek. Tijdens de arrestatie, waarbij twee maal pepperspray moest worden gebruikt, werd de politieman meerdere malen geschopt en geslagen door de verdachte.
Na een worsteling, waarbij de verdachte de agent in zijn vinger beet, werd hij gearresteerd. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politieman liep meerdere lichte verwondingen op.


* 22 AANHOUDINGEN TIJDENS ALCOHOLCONTROLE

Personeel van het Verkeershandhavingsteam van de Verkeerspolitie heeft zondag in de vroege ochtenduren een alcoholcontrole gehouden op het Maastunnelplein. Tussen vier en half acht moesten 870 bestuurders een blaastest afleggen. In totaal werden 22 bestuurders gearresteerd voor het rijden onder invloed van alcohol. Zeven bestuurders waren beginnend bestuurders en een rijbewijs werd ingevorderd. Een buitenlandse bestuurders moest ter plaatse de boete van 550 euro betalen. Hoogste gemeten waarde bedroeg 815 ug/l.

Uitgave zaterdag 7 juni

* POLITIE ARRESTEERT MINDERJARIGEN NA INBRAAK IN 44 KELDERBOXEN

RIDDERKDERK - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben vrijdag in de vroege ochtenduren een 16-jarige Rotterdammer en een 17-jarige plaatsgenoot gearresteerd. Rond vier uur zagen surveillerende agenten vier jongens hard fietsen. Na een achtervolging werden twee van hen gearresteerd. Zij hadden zich verstopt in bosjes aan de Nemelaersingel. In die bosjes werden eveneens een aantal fietsen en tassen met allerlei spullen aangetroffen. De politie nam de verdachten en de goederen voor nader onderzoek mee naar het politiebureau. Rond zeven uur 's ochtends kreeg de politie de melding dat er ingebroken was in een groot aantal kelderboxen aan het Prunusplantsoen. Ter plaatse bleek dat 44 kelderboxen waren opengebroken. De politie heeft bewoners benaderd om aangifte te doen en een buurtonderzoek gehouden.
De recherche stelt een nader onderzoek in naar de inbraak en de identiteit van de twee andere verdachten. De twee Rotterdammers zijn in afwachting van het onderzoek in verzekering gesteld.


* POLITIE ARRESTEERT DRIE MANNEN NA SCHIETPARTIJ

HOOGVLIET - Politiemensen van het district Zuid hebben zaterdagochtend drie Rotterdammers van 17, 19 en 25 jaar gearresteerd na een schietpartij op de Herikweg. Rond half vijf kreeg de politie de melding dat er gevochten werd bij een feest. Ter plaatse bleek dat er zojuist schoten waren gelost, waarbij een inslag in de voordeur was ontstaan. Niemand raakte gewond. De politie arresteerde, aan de hand van verklaringen van getuigen, de drie Rotterdammers. Dit gebeurde middels een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (nauwkeurige procedure om verdachten aan te houden, die mogelijk een vuurwapen voorhanden hebben). Omdat de verdachten een aantal keer niet direct de aanwijzingen van de politiemensen opvolgden, werden twee waarschuwingsschoten gelost. Het drietal is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE ARRESTEERT MINDERJARIGE NA BEROVINGEN

SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben vrijdagmiddag een 14-jarige jongen uit Spijkenisse gearresteerd na twee berovingen.
Omstreeks drie uur kreeg de politie de melding dat een jongen op de Marrewijklaan was beroofd van zijn mobiele telefoon. Onderweg naar de melding werden agenten op de Raadhuislaan aangesproken door twee jongens die eveneens verklaarden zojuist beroofd te zijn van een gsm. Het signalement van de verdachte kwam overeen met de eerdere beroving.
Dankzij de informatie van een getuige over de vluchtroute van de verdachte, hield de politie de verdachte op de Ruwaard van Puttenweg aan. Hij was in het bezit van een mes. De jongen is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* POLITIE ARRESTEERT FIETSENDIEF DANKZIJ BEVEILIGINGSMEDEWERKERS

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben vrijdagavond, mede dankzij de inzet van beveiligingspersoneel en twee oplettende getuiges, een 32-jarige Rotterdammer aangehouden. Rond acht uur hadden twee vrouwen alarm geslagen toen zij zagen dat een man een fiets aan het stelen was vanaf de fietsenstalling aan de Overschieseweg. Beveiligingspersoneel ging op onderzoek uit en trof de verdachte in de omgeving aan. De verdachte verzette zich, maar werd uiteindelijk vastgehouden in afwachting van de komst van de politie. De Rotterdammer is gearresteerd.


* MANNEN AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL FIETS VAN POLITIEMAN

Politiepersoneel van het district Oost heeft vrijdagavond twee Rotterdammers gearresteerd na de diefstal van een fiets van een politieman. Rond elf uur ontdekten agenten op de Linker Rottekade dat de fiets van een van hen was gestolen. Enige tijd later liepen twee mannen langs, met een fiets. De fiets bleek de zojuist ontvreemde fiets van de agent te zijn. De twee verdachten, een 33-jarige en 34-jarige Rotterdammer werden aangehouden. De 34-jarige Rotterdammer was in het bezit van enkele inbrekersgereedschappen en een digitale fotocamera. Deze zijn in beslag genomen. De Rotterdammer is voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.


* JONGEN AANGEHOUDEN NA FIETSENDIEFSTAL
HELLEVOETSLUIS - Politiepersoneel van het biketeam van het district De Eilanden heeft vrijdagavond een 16-jarige jongen uit Hellevoetsluis aangehouden voor heling.
De politieman in burger zag dat de jongen op de Sportlaan een nieuwe damesfiets in de bosjes gooide, deze weer oppakte en verder fietste. Op de Amnesty Internationallaan gooide hij de fiets weer weg. De jongen werd aangehouden op verdenking van heling van een fiets danwel fietsendiefstal. De fiets is in beslag genomen. Van de fiets was (nog) niet aangifte diefstal gedaan. De politie stelt een
nader onderzoek in.


* GEWAPENDE OVERVAL CAFETARIA
De recherche stelt een onderzoek in naar een gewapende overval op een cafetaria aan de Willem Buytewechstraat. Een onbekende jongeman kwam rond elf uur de zaak in en dreigde met een vuurwapen. Hij eiste geld, sloeg een medewerker en ging met onbekende buit er vandoor. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de verdachte.


* MAN GEARRESTEERD NA MELDINGEN OVERLAST
HOEK VAN HOLLAND - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben vrijdagavond op de Prins Hendrikstraat een 30-jarige man uit Hoek van Holland gearresteerd.
Na meldingen van overlast stelden agenten een onderzoek in. Tijdens een gesprek met de verdachte, bleek hij in het bezit te zijn van meerdere gebruikershoeveelheden harddrugs. Deze zijn in beslag genomen en de verdachte is aangehouden.


* MAN GEWOND NA STEEKPARTIJ
VLAARDINGEN - De recherche van het district Watwerweg-Noord is op zoek naar de verblijfplaats van een verdachte van een steekpartij op de Kornelis Speelmanstraat. Vrijdagavond rond half zes kreeg een 22-jarige man uit Vlaardingen onenigheid met een bekende van hem. Er onstond een steekpartij waarbij het slachtoffer in zijn buik werd gestoken. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Naar de achtergronden van de steekpartij en de verblijfplaats van de verdachte wordt een nader onderzoek ingesteld.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA HUISELIJK GEWELD

Politiemensen van het district West hebben vrijdagmiddag een 38-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht, na een onenigheid met zijn 21-jarige vriendin, te hebben geschopt en geslagen. De verdachte werd in de woning aan de Indrapoerastraat aangehouden.


* JONGEN ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
MIDDELHARNIS - Een 16-jarige jongen uit Sommelsdijk is vrijdagavond rond elf uur ernstig gewond geraakt na een aanrijding op de Oosthavendijk.
De 16-jarige jongen verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, reed het fietspad af en kwam tot stilstand tegen een boom.
Hij liep ernstige verwondingen op en is overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam.


* MAN EN VROUW AANGEHOUDEN NA HUISELIJK GEWELD

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben vrijdagavond een 27-jarige Rotterdammer en zijn 28-jarige vriendin gearresteerd voor huiselijk geweld.
Rond tien uur kreeg de politie de melding dat een man zijn vrouw mishandelde in een woning aan de Hendrick Croesinckstraat. Politiemensen spraken in de woning met de man en de vrouw. Tijdens dat gesprek bleek dat er over en weer met glas was gegooid, terwijl hun kind van vijf er tussenin zat. De twee verdachten werden aangehouden.
Het kind is elders ondergebracht.