Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwegein, 8 april 2008

CO2-neutraal naar PROVADA in de RAI

Wie op 10, 11 en 12 juni per auto, vliegtuig, bus of trein een bezoek brengt aan PROVADA in de RAI te Amsterdam, kan ervan uitgaan dat de CO2-uitstoot die de vervoersmiddelen produceren, gecompenseerd is door PROVADA. Alle kilometers van de naar schatting 17.000 bezoekers zijn in de CO2-calculatie meegenomen.

PROVADA, het Nederlandse platform voor de vastgoedbranche, is vanaf 1 januari 2008 CO2-neutraal. PROVADA heeft de CO2-uitstoot laten inventariseren die bij benadering zal worden veroorzaakt voorafgaand aan en tijdens PROVADA 2008. Het totaal komt uit op 559 ton, waarvan 475 ton CO2 veroorzaakt wordt door uitlaatgassen van auto's (80%) en openbare vervoersmiddelen (20%).

Ter compensatie van de geïnventariseerde uitstoot heeft PROVADA gekozen voor de OCO2MIX van GreenWise. Twintig procent van het compensatiebedrag wordt geïnvesteerd in het behoud en de aanleg van bossen en tachtig procent in de aankoop van emissierechten met een Gold Standard label. Projecten met Gold Standard zijn gescreend op duurzaamheid en moeten aan extra criteria voldoen. Ze komen voort uit projecten in duurzame energie zoals zon, water en biomassa. Volgens de vijftig meest toonaangevende NGO's (Niet-Gouvernementele Organisaties), waaronder het Wereld Natuur Fonds, is dit de enige manier om wezenlijk en op de juiste manier bij te dragen aan een beter milieu.

Einde Bericht

Noot voor de redactie (