Gemeente Dronten


10 juni: Informatieavond Groenbeheerplan

Dinsdag 10 juni vindt in de Open Hof een informatieavond plaats over het Groenbeheerplan voor de drie kernen van Dronten.

De gemeente Dronten stelt het groenbeheerplan op in samenwerking met bureau BTL Advies. Dit proces vindt plaats in navolging van het beleidsplan dat in december 2006 door de raad is vastgesteld.

Doelstelling groenbeheerplan

Het groenbeheerplan moet inzicht geven in de gewenste onderhoudniveaus en kwaliteit van het openbaar groen gekoppeld aan de functie en ligging van dat openbaar groen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van differentiatie in onderhoudsniveaus, waarbij een bepaald beeld met de bijbehorende kosten gekoppeld wordt aan een bepaald gebied. Om het groenbeheerplan aan het college van B&W aan te kunnen aanbieden, moet eerst door de gemeenteraad een kader worden gesteld. De gemeenteraad moet daarbij een keuze maken uit vier scenario's betreffende differentiatie in het groenbeheer naar gebieden (woonwijken, industrieterreinen, centrumgebieden, entrees kernen enz.).

Klankbordbijeenkomst

Op maandagavond 10 maart jl. heeft er een klankbordbijeenkomst voor fractiespecialisten en belangengroepen plaatsgevonden. Het doel van deze bijeenkomst was om met behulp van het spel prijs-kwaliteitverhouding bouwstenen aan te leveren voor het ontwikkelen van de vier scenario's in differentiatie in het groenbeheer. De resultaten, reacties en suggesties van deze avond hebben ertoe geleid dat er vier scenario's opgesteld zijn.

Bewonersavond

De ontwikkelde vier scenario's worden nu tijdens een bewonersavond aan de burgers gepresenteerd. Tijdens deze avond wordt uitleg gegeven over de totstandkoming en de inhoud van de vier scenario's en wat de verschillen tussen de vier scenario's zijn. Aan het eind van deze avond kan door de aanwezigen een voorkeursscenario worden aangeven. Vervolgens worden de vier scenario's met het voorkeursscenario voorgelegd aan de raad in hun vergadering van 25 september 2008. U bent hierbij van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. De avond is gepland op dinsdag 10 juni 2008 en wordt gehouden in de grote vergaderzaal van de Open Hof te Dronten. De avond begint om 19.00 uur.

Voor meer informatie over het opstellen van het groenbeheerplan kunt u terecht bij Jouke de Jong, afdeling Ruimtelijke Inrichting en Beheer, telefoon (0321) 388922.

Publicatiedatum 290508