Timmermans spreekt Amerikaans-Canadese delegatie over integratie

Staatssecretaris Timmermans gaat op dinsdag 10 juni in gesprek met een Amerikaans-Canadese delegatie over integratie en radicalisering. De delegatie bestaat uit invloedrijke Amerikaanse en Canadese journalisten, opiniemakers en experts op het gebied van integratie, radicalisering en diversiteit.

Timmermans zal in het gesprek ingaan op de grote aandacht die er in de VS en Canada is voor het Nederlandse 'integratiedebat' en zijn visie geven op de binnenlandse ontwikkelingen. 'De oplossing van integratievraagstukken begint met het besef, aan beide kanten, dat we voorgoed samen in een huis wonen en dat we er daarom met z'n allen het beste van moeten maken', aldus de staatssecretaris. Timmermans zal tevens de bredere Europese context schetsen; identiteit en diversiteit vormen in veel Europese landen een onderdeel van het publieke debat.

De Amerikaans-Canadese delegatie is op uitnodiging van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland. Nederlandse politici, ambtenaren van diverse ministeries en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld zullen de groep tijdens een vier dagen durend programma bijpraten over de wijze waarop Nederland omgaat met de beleidsmatige uitdagingen op het terrein van integratie.

Noot voor redacties (