Provincie Groningen

tussen het Rijk en provincies Extra commissievergadering over bestuursakkoord tussen het Rijk en provincies 6 juni 2008

Op dinsdag 10 juni aanstaande vindt een extra vergadering plaats van de Statencommissie Bestuur en Financiën. De vergadering begint om 19.30 uur in de Statenzaal van het provinciehuis en is openbaar. Op de agenda staat de voordacht van het college over de bestuursovereenkomst tussen de provincies en het Rijk.

Bestuursakkoord
Na onderhandelingen tussen het kabinet en het Interprovinciaal Overleg (IPO) (namens de gezamenlijke provincies) is een conceptbestuursakkoord tussen het kabinet en de provincies bereikt. Doel van de afspraken in het bestuursakkoord is te zorgen voor een zodanige toerusting van de provincies dat zij hun specifieke rol als middenbestuur optimaal kunnen vervullen en tegelijkertijd maximaal bijdragen aan de nationale beleidsdoelstellingen van het kabinet. Het kabinet en de provincies verwachten dat dit akkoord een bijdrage zal leveren aan goede bestuurlijke verhoudingen, zowel tussen Rijk en provincies als tussen provincies en gemeenten.

Agenda
Verder staat op de agenda een brief van het college over de inventarisatie van acties/maatregelen in het kader van het rapport Professionalisering Subsidierelaties. De agenda en stukken vindt u bij het vergaderschema.

6 juni 2008