Senaat debatteert over mensenrechten

06/06/2008 12:12

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Senaat debatteert over mensenrechten

De Eerste Kamer houdt dinsdag 10 juni het vierde uit een reeks van vijf beleidsdebatten naar aanleiding van de begrotingen van Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking. Dit keer is het thema Mensenrechten en ontwikkelingssamenwerking. In elk geval komt aan de orde de houding van de Nederlandse regering tegen het verschijnsel kindsoldaten. Bij het derde debat op 3 juni sneed namens de fractie van GroenLinks mevrouw Böhler dit onderwerp aan. In overleg met minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking werd het doorgeschoven naar het debat over mensenrechten.

Woordvoerders

De woordvoerders die het debat over dit thema gaan voeren met de ministers Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking en Verhagen van Buitenlandse Zaken zijn VVD-senator De Graaf, Willems van het CDA, Smaling (SP), Eigeman (PvdA), Böhler (GroenLinks), Kuiper (ChristenUnie), Koffeman (Partij voor de Dieren) en senator Yildirim van de gelijknamige eenmansfractie.

Agenda

In verband met het werkbezoek van de Afghaanse president Karzaï begint de plenaire vergadering van de Eerste Kamer dinsdag om 14.00 uur in plaats van 13.30.

14.00 - 16.25 Eerste termijn Kamer

Beleidsdebat over mensenrechten en ontwikkelingssamenwerking

18.35 - 22.00 Antwoord regering + re- en dupliek

Beleidsdebat over mensenrechten en ontwikkelingssamenwerking





http://www.eerstekamer.nl