Kennisnet

Gamebouwers en websitemakers vallen in de prijzen

6 juni 2008

Op dinsdag 10 juni vindt de feestelijke finale plaats van de wedstrijd ThinkQuest Scholier en Make-a-Game, dé ict-wedstrijden voor toekomstige website- en gamebouwers in het voortgezet onderwijs. Jonge creatievelingen in de leeftijd van 13 tot 18 jaar zijn genomineerd voor deze door Kennisnet opgezette wedstrijd. De beste teams vallen in de prijzen met hun zelfgemaakte website of game.

Wedstrijd ThinkQuest Scholier
ThinkQuest Scholier is de landelijke websitewedstrijd voor scholieren vmbo, havo en vwo. De leerlingen bedenken, ontwerpen en bouwen in kleine projectgroepjes hun eigen educatieve website. Dit jaar meldden zich 167 teams met hun coach aan. In totaal zijn uiteindelijk 74 websites ingezonden, waarvan er na selectie veertig doorgingen naar de vakjury (zie: www.thinkquest.nl). Deze vakjury bestaat uit experts op gebied van websitebouw en educatie, en zij maakten de eindrangschikking.

Wedstrijd Make-a-Game
Make-a-Game is de wedstrijd voor gamebouwers onder scholieren vmbo, havo en vwo. In teamverband maken scholieren een educatieve computergame. In totaal hebben 59 teams de knappe prestatie geleverd een werkende game te bouwen. De thema's lopen uiteen van `een reis door de tijd', `het menselijk lichaam' tot aan `quizvragen ter voorbereiding op je examens'. (zie www.make-a-game.nl)

Op dinsdag 10 juni worden in De Fabrique in Utrecht de winnaars bekend gemaakt. Gedurende de dag worden de ingezonden websites en games getoond. De cabaretgroep Schudden zorgt voor het nodige vermaak om de spanning te doorbreken. De presentatie is in handen van Harry Glotzbach en DJ Barry Paf.