Gemeente Hilversum

Stoeptegel 'Veilig uitgaan' voor Gooisch Podium

publicatiedatum: maandag 9 juni 2008

Op dinsdag 10 juni 2008 ontvangen de heer J.G. Calis en mevrouw S.C.L. Calis, exploitanten van het Gooisch Podium, een stoeptegel met het welbekende logo van Veilig Uitgaan uit handen van burgemeester E.C. Bakker. Plaats van handeling is het Gooisch Podium (Kampstraat 2) waar de stoeptegel ook direct zal worden geplaatst. Aanvang: 15.30 uur.

Het Gooisch Podium is één van de zeven Hilversumse nachtzaken, die jaarlijks worden getoetst op openbare orde en veiligheid. Nachtzaken dienen te voldoen aan het Convenant Veilig Uitgaan en worden geacht hun veiligheidspoort, cameraopstelling, deurbeleid, portiers e.d. goed te hebben geregeld. Niet alleen bij het Gooisch Podium is dat het geval, maar ook bij Havana (Emmastraat 11a), G-Spot (Groest 57) en Baccara (Kolenstraat 5). Ook bij deze horecagelegenheden worden binnenkort de stoeptegels met het logo van Veilig Uitgaan geplaatst. Voor nachtzaken gelden de zwaarste horecavergunningen, met name vanwege de openingstijden (doordeweeks tot 04.00 uur, tijdens het weekend tot 05.00 uur. Behalve het Gooisch Podium zijn de heer Calis en zijn dochter exploitant van restaurant De Gooische Herberg.

De Werkgroep Veilig Uitgaan bestaat uit Koninklijk Horeca Nederland (KHN), afdeling Hilversum, de KHN, de Regiopolitie Gooi en Vechtstreek, gemeentelijke afdelingen en de brandweer.