Gemeente Rotterdam

9 juni 2008

Laatste debat over opvoeding

Ouders spreken met politici over opvoeden

Moet een kind opstaan in de tram voor een ouder iemand? Mag een kind zelf bepalen wat het aantrekt en eet? En hoe laat het naar bed gaat? Tijdens het vierde en laatste Lagerhuisdebat over opvoeden op 10 juni gaan Rotterdamse politici in discussie met ouders, docenten en professionals over opvoeden.

Samen met politici, andere ouders, docenten en sportleraren gaat Jeugdwethouder Leonard Geluk in discussie over thema's die elke ouder bezig houdt, zoals seksuele voorlichting, respect voor elkaar, het gebruik van alcohol en drugs. En wie is nu verantwoordelijk voor een kind? De ouders? De school? Dit Lagerhuisdebat is de vierde en laatste in een reeks stedelijke debatten rondom het thema opvoeden.

Onder leiding van Violet Falkenburg is een panel van 40 Rotterdammers drie keer eerder met elkaar in discussie gegaan. Aan de hand van stellingen en een 'lagerhuis'-opstelling zijn deelnemers met elkaar de discussie aangegaan. Door deze discussie moet duidelijk worden wat we in Rotterdam normaal vinden in de opvoeding van onze kinderen. En wie daar voor verantwoordelijk is. In dit laatste debat komt ook de Rotterdamse politiek aan het woord.

Opvoeden doen we samen: wat is uw rol?

Dit schooljaar staat in Rotterdam in het teken van opvoeden. Naast debatten zijn er bijeenkomsten in de wijk en op school, is er een opvoedspel ontwikkeld en zijn er lezingen over opvoedthema's. Rotterdam wil dat kinderen het beste uit zichzelf halen. Dat zij zich maximaal ontwikkelen. Een goede opvoeding daarbij is noodzakelijk. Op www.rotterdam.nl/opvoeddebat staat alle informatie over opvoeden.

noot voor de redactie/