Politie Groningen

Dinsdag 10 juni 2008

Provincie Groningen, 10-06-2008

Groningen: agressieve vrouw beledigt politieagenten

De politie heeft maandagnacht in een café aan de Siersteenlaan een 40-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De politie reageerde op een melding van een vechtpartij in de horecagelegenheid. In het café bleek dat de vrouw ruzie had gekregen met haar man. Bij het zien van de agenten richtte de vrouw haar woede op de dienders door hun uit te schelden. Ook gooide de 40-jarige een glas naar de agenten. De agressieve vrouw werd met de nodige moeite aangehouden en overmeesterd. De vrouw verzette zich hevig tegen haar aanhouding door te schreeuwen en te trappen. Beide agenten werden door de schoppende Stadjer geraakt. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. Zij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: boetes bij verkeerscontroles

Bij een verkeerscontrole in de stad heeft de politie maandagmiddag 34 bekeuringen uitgedeeld. De politie controleerde op de Stuurboordswal, Lijzijde, Ulgersmaweg, Osloweg, Lubeckweg, Bornholmstraat, Rigaweg en de Kardingerweg. De politie bekeurde voor te hard rijden (12x), geen gordel (23x), niet handsfree bellen (2x), rijden zonder rijbewijs (1x), door rood licht rijden (1x) en niet tonen van kentekenbewijs (1x).

Groningen: jongen gewond bij fietsongeval

Een 14-jarige jongen uit Peize is maandagmiddag op de Peizerweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De knaap kwam met zijn fiets ten val, nadat een vriend bij hem achterop was gesprongen. Tijdens de val kreeg het slachtoffer het stuur van zijn fiets in de buik. Hierdoor raakte de jongen gewond. Hij werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: Stadjer aangehouden voor onnodig bellen met 112

De politie heeft maandagnacht in woning aan de Cortinghpoort een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer had 27 keer vals en onnodig naar het alarmnummer 112 gebeld. Hij werd in zijn woning aangehouden. Bij de verdachte werd de mobiele telefoon aangetroffen, waarmee gebeld was. Ook de doktersdienst bleek door de verdachte te zijn lastig gevallen. De verdachte bleek twintig keer met het noodnummer van de doktersdienst te hebben gebeld. De Stadjer werd ingesloten in het cellencomplex. Bij de fouillering werd een mes bij de verdachte aangetroffen. Het scherpe voorwerp werd in beslag genomen. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: vrouw gewond na val van snorfiets

Een 46-jarige vrouw uit Groningen is maandagmiddag op de Prinsesseweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw reed met haar 8-jarige kleinzoon op een snorfiets. Op de Prinsesseweg zijn voor verkeersremmende maatregelen in het fietspad twee kuilen in de weg aangebracht. De vrouw wilde op dat punt iemand inhalen. Toen de 46-jarige door de kuilen reed, kwam zij ten val. De vrouw raakte door de val gewond. De kleinzoon had alleen schaafwonden opgelopen. Het slachtoffer werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De jongen kreeg van de politie een troostbeer uitgereikt. Hij werd aan zijn vader overgedragen. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

t Waar: man overgedragen aan hulpverlening

Een 45-jarige man uit t Waar is maandagochtend overgedragen aan de hulpverlening. De man was totaal de weg kwijt en pleegde diverse vernielingen aan de Hoofdweg in zijn woonplaats. Ook had hij met een bijl in zijn hand omwonenden bedreigd. De man kon met behulp van pepperspray overmeesterd worden. Hij is overgedragen aan de hulpverlening. Er is door de vernielingen schade ontstaan aan onder anderen een geparkeerde auto, een hek, ramen en tuinspullen.

Winschoten: gewonde bij kop-staartbotsing

Een 21-jarige automobiliste uit Veendam is maandagochtend overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw reed over de Nassaustraat in Winschoten. Achter haar reed een eveneens 21-jarige automobiliste uit Winschoten. De Veendamster remde af voor een auto die aan het inparkeren was. De achterste vrouw zag dit te laat en botste op haar voorgangster. De Veendamster is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Veendam: brandstichting school

De politie onderzoekt de brandstichting op een school aan de Raadsgildenlaan in Veendam. Maandagochtend werden de medewerkers en leerlingen van de school gewaarschuwd door het brandalarm. Binnen enkele minuten waren alle aanwezigen buiten. De conciërge heeft de brand kunnen blussen. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht, maar bleek nagenoeg geen rook ingeademd te hebben. Onderzoek heeft uitgewezen dat de brand is ontstaan door brandstichting in een handdoekautomaat in de toiletten op de derde etage. De brand heeft voor veel rook- en roetschade gezorgd. De schoonmaakwerkzaamheden nemen vermoedelijk zon twee dagen in beslag.

Winsum: man valt van dak

Een 30-jarige man uit Haulerwijk is maandagochtend gewond geraakt. De man was aan het werk bij een loods aan het Lombok in Winsum. Hij was bezig met het monteren van dakplaten. Hij is vermoedelijk uitgegleden en zon vijf meter naar beneden gevallen. Hij is met in elk geval een armbreuk en diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de arbeidsinspectie geïnformeerd.

Delfzijl: motorrijder onderuit

Een 34-jarige motorrijder uit Delfzijl is maandagmiddag gewond geraakt. De man reed over de Zwet in zijn woonplaats en heeft vermoedelijk onvoldoende afstand gehouden van de auto voor hem. De automobilist remde en de motorrijder botste achterop de auto. De man viel en is met letsel aan zijn schouder overgebracht naar het ziekenhuis. De motor is afgesleept. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Rasquert: jongens verantwoordelijk voor caravanbrand

Twee 15-jarige jongens uit Baflo zijn maandagavond aangehouden. De jongens hadden aan de Meijmaweg in Rasquert een caravan in brand gestoken. Het begon met het aansteken van een matras. Toen de caravan vlam vatte, hebben ze nog geprobeerd de brand te blussen. Dit is echter niet gelukt en de caravan is volledig vernield. De jongens meldden zich vervolgens zelf en zijn aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Zevenhuizen: vier gewonden bij aanrijding

Bij een aanrijding in een bocht van de Kromme Kolk ter hoogte van de Carolieweg in Zevenhuizen zijn maandagmiddag vier personen gewond geraakt. Een 33-jarige automobilist uit Roden raakte in de bocht op de verkeerde weghelft. Hierdoor ontstond een frontale aanrijding met een andere auto. In de andere auto zaten een 43-jarige vrouw uit Zevenhuizen en haar 13-jarige dochter. Bij de man zat nog een 59-jarige man uit Leek in de auto. Alle vier personen raakten gewond en zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Beide autos zijn total-loss afgesleept. De weg moest gereinigd worden en is enige tijd afgesloten geweest.

Leek: meerdere inbraken

Onbekenden hebben maandagavond ingebroken in twee verschillende sportkantines aan de Rodenburg in Leek. Bij de ene inbraak zijn onder anderen een televisie en diverse eet- en drinkwaren weggenomen. Hier was de deur geforceerd. Bij de andere inbraak is men binnengekomen door een raam te forceren. Hier is een geldbedrag weggenomen. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen beide inbraken.

Wagenborger: automobilist weg na ontwortelen boom

De politie is op zoek naar de bestuurder die maandagnacht een aanrijding heeft gehad op de Stolderijweg in Wagenborgen. De automobilist kwam vermoedelijk uit de richting Wagenborgen en heeft eerst drie bomen geschamd. Vervolgens is de auto vol tegen een boom aangereden, waardoor de boom is ontworteld. Toen de politie ter plaatse kwam, was de bestuurder er vandoor gegaan. Een deel van de boom lag onder de auto en een deel lag op de auto. De auto was zwaar beschadigd en is afgesleept. De provincie heeft de boom weggehaald. De politie stelt een onderzoek in naar de veroorzaker van de aanrijding.

Wildervank: auto in sloot

Een 35-jarige automobiliste uit Wildervank is maandagmiddag gewond geraakt. De vrouw reed over de Woortmanslaan in haar woonplaats. Na een inhaalmanoeuvre belandde de vrouw in de berm. Een stuurcorrectie zorgde ervoor dat zij de macht over het stuur verloor en uiteindelijk in de naastgelegen sloot tot stilstand kwam. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept.

Stadskanaal: automobilist rijdt door na aanrijding

De politie is op zoek naar de bestuurder van een witte VW transporter (of vergelijkbaar model). De bestuurder reed maandagmiddag omstreeks 15.30 uur over de H.J. Kniggestraat in Stadskanaal. Achter de auto was een brede aanhangwagen gekoppeld. Bij het passeren van een geparkeerde paardentrailer is deze geraakt. De paardentrailer raakte aan de zijkant beschadigd en het neuswiel werd vernield. De veroorzaker is doorgereden in de richting van Wildervank. De bestuurder of eventuele getuigen van de aanrijding kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het algemene telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Veendam: aanrijding vrachtwagens

Maandagmiddag zijn op de N33 twee vrachtwagens met elkaar in botsing gekomen. Een 25-jarige chauffeur uit de gemeente Boornsterhem gaf op de kruising onder de A7 geen voorrang aan een 33-jarige chauffeur uit Nieuw Buinen. Beide mannen kwamen met de schrik vrij. Een deel van de kruising is enige tijd afgezet geweest. Sommige automobilisten keerden vervolgens hun auto op de autoweg. Dit leverde gevaarlijke situaties op. Acht bestuurders kunnen hiervoor een bekeuring thuis verwachten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Winsum, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1742, aantal overtredingen: 81, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Veendam, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 2631, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 130 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Winschoten, Grintweg: aantal geregistreerde voertuigen: 337, aantal overtredingen: 70, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Kropswolde, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1209, aantal overtredingen: 464, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.