Senternovem


09-06-2008 | Positief resultaat workshop Technology Roadmaps

De IEA Expert Group on R&D Priority Setting and Evaluation heeft op 15 en 16 mei jl. in Parijs een workshop georganiseerd over technology roadmaps waaraan meer dan 60 experts uit de hele wereld hebben deelgenomen.

Algemeen directeur Nubuo Tanaka (IEA) benadrukte in zijn openingswoorden het belang van de ontwikkeling van energie technologieën. Het zgn. '2050 BLUE map scenario' zou de CO2 uitstoot in 2050 kunnen halveren ten opzichte van de huidige waarden.

Het IEA heeft al 17 roadmaps ontwikkeld. Deze worden genoemd in de IEA-publicatie" Energy Technologies Perspectives 2008" die op 6 juni 2008 tijdens de G8-top van energieministers in Japan is gepubliceerd.

Diverse internationale presentaties over roadmaps volgden tijdens de workshop, voorgezeten door o.a. Pieter Boot en Rob Kool (voorzitter van de organiserende Expert Group). Aan het doel (een beeld krijgen van hoe roadmaps het best kunnen worden opgezet en ingezet als middel bij de internationale samenwerking over de technologische ontwikkeling van schone energie) werd ruimschoots voldaan. Hoewel er uiteraard verschillen zijn in aanpak en uitvoering in de diverse landen, werd het ontwikkelen van roadmaps als een zeer nuttig middel gezien in de ontwikkeling van schone technologieën.
Contact

SenterNovem:
Rob Kool (voorzitter Expert Group on R&D Priority Setting and Evaluation)
E-mail: Rob Kool

Frank Witte (lid)
E-mail: Frank Witte

Inge Kraft
E-mail: Inge Kraft (organisatie)

Meer informatie

Expert Group on R&D Priority Setting and Evaluation

Externe links (worden geopend in een nieuw venster)

IEA pagina - Expert Group on R&D Priority Setting and Evaluation