Datum: 10 juni 2008

Katwijk Aanhouding voor inbraak in auto De politie heeft maandag 9 juni rond 15.15 uur op de Hoorneslaan een 26 jarige man uit Katwijk aangehouden. Op een parkeerterrein aan de Zeilmakerstraat had hij een ruit van een auto ingegooid, kennenlijk met de bedoeling om iets uit de auto te stelen. Uiteindelijk wordt er niets uit de auto vermist maar zit de eigenaar uit Katwijk wel met de schade. Een getuige die het zag gebeuren belde de politie en deze wist de man aan de hand van het signalement te achterhalen. De verdachte zit nog voor het onderzoek vast.

Lisse Op televisie: Onderzoek naar overval op juwelier Lisse De politie vestigt de aandacht op de uitzending van het opsporingsprogramma AVRO's opsporing verzocht. In deze uitzending van dinsdag 17 juni wordt aandacht besteed aan een onderzoek naar de overval op een juwelier aan de Kanaalstraat in Lisse. Er zal een reconstructie van de overval worden getoond.

De overval vond plaats op zaterdag 17 mei, tegen 09.30 uur. Een gemaskerd persoon liep de winkel binnen en schoot een aantal maal met een vuurwapen. Hierbij probeerde hij een vitrinekast te breken. Op dat moment was er één verkoopster in de winkel aanwezig. Niemand raakte gewond. Het lukte de man niet in de vitrinekast te komen. Vervolgens is hij er te voet weer vandoor gegaan. De politie heeft direct na de overval in de omgeving gezocht, onder andere met behulp van een helikopter. Hierbij is echter geen verdachte aangehouden.

De uitzending van AVRO's opsporing verzocht is op dinsdag 17 juni om 20.25 uur en wordt uitgezonden op Nederland 2. Op woensdag 18 juni is de herhaling te zien. Die wordt eveneens uitgezonden op Nederland 2.

Leiden Aanhouding voor heling van fiets De politie heeft maandag 9 juni rond 16.45 uur aan de Vijf Meilaan een 17 jarige jongen uit Voorschoten aangehouden. Hij was in het bezit van een als gestolen te boek staande Sparta damesfiets. De verdachte verklaarde de fiets enkele maanden geleden op straat van een onbekende te hebben gekocht voor het bedrag van 80 euro. Dit bedrag staat in schril contrast met de werkelijke waarde van de fiets. De politie maakt dan ook proces-verbaal op tegen de verdachte voor heling. De fiets nam de politie van hem in beslag.

Leiden Verkeersongeval Maandag 9 juni vond om 17.00 uur op de Anna van Burenhof een aanrijding plaats. Een 29 jarige automobilist uit Leiden reed over het hof toen hij plotseling een klap hoorde. De bestuurder stapte uit en zag een jongetje op de grond liggen. Volgens een getuige liep de jongen tegen de rechter zijkant van de auto aan. De jongen, een 6 jarige Leidenaar, werd met vermoedelijk een gebroken been overgebracht naar het LUMC.

Alphen a/d Rijn Jongeren korte tijd op de Bult Enkele groepen jongeren zijn maandagavond 9 juni na de overwinning van Oranje op Italië korte tijd op de Bult aanwezig geweest. De sfeer was goed en na ruim een uur hun vreugde te hebben geuit keerden de groepen weer huiswaarts. Er deden zich geen vervelende incidenten voor.

Alphen a/d Rijn Aanhouding voor diefstal uit auto De politie heeft dinsdag 10 juni rond 00.20 uur een 47 jarige man uit Leiden aangehouden. Hij had een ruitje van een op de Samuel Aardewerksteeg geparkeerde auto ingeslagen en uit de auto een autoradio gestolen. De eigenaar uit Alphen aan den Rijn overliep de man en belde de politie. De verdachte zit voor het onderzoek nog vast.

Alphen a/d Rijn Politie neemt rijbewijs in De politie heeft maandag 9 juni van een 63 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn zijn rijbewijs ingenomen. Dit gebeurde na een alcoholcontrole. Agenten controleerden de man rond 23.00 uur op de Beethovensingel en stelden drankgebruik vast. Na zijn aanhouding volgde een ademanalyse. Hiervan was de uitsalg 665 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Nieuwerkerk a/d Ijssel Kop-staart aanrijding Maandag 9 juni vond op de Hoofdweg om 17.30 uur een kop-staart aanrijding plaats tussen vier auto's. een 56 jarige automobilist uit Vlaardingen zag te laat dat er voor hem een file ontstond. De automobilist botste tegen de auto voor hem waarna er nog twee andere voertuigen betrokken raakten. Een 28 jarige automobiliste uit Zevenhuizen werd met nekklachten overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis. De rijbaan in de richting van Nieuwerkerk aan den Ijssel is ongeveer een uur dicht geweest.

Gouda Aanhouding voor heling van fiets De politie heeft maandag 9 juni rond 14.30 uur aan de Dunantsingel een 59 jarige vrouw uit Gouda aangehouden. Zij had enige tijd geleden van een haar onbekende een fiets voor 75 euro gekocht. Deze fiets bleek te zijn gestolen van een vrouw uit Reeuwijk. Deze zag haar fiets staan en belde de politie. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte voor heling. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaresse.

--------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --