SAP

Sap zet stappen voor groei in mkb

Uitbreiding van functionaliteit van SAP Business One en aanstelling nieuwe Channel Director onderstrepen strategische keuze voor groeiscenario in het MKB

's-Hertogenbosch - 9 juni 2008 - SAP zet haar strategie om wereldwijd de grootste aanbieder van softwareoplossingen voor het MKB te worden in 2010 voort. Met de lancering van SAP Business One 2007 en de aanstelling van Sander de Koster in de rol van Channel Director, geeft SAP hier concrete invulling aan.

SAP heeft al eerder aangegeven dat het, door middel van een solide partnernetwerk en een compleet productportfolio, de grootste softwareaanbieder op de MKB markt wil worden. Door een duidelijke focus te leggen op de verbetering van beiden, zet SAP nu een stap voorwaarts om deze doelstelling te verwezenlijken. In Nederland komt inmiddels meer dan 65% van de klanten uit dit segment.

In SAP Business One 2007, de nieuwe release van SAP Business One, is een groot aantal functionaliteiten toegevoegd. Het gebruikersgemak neemt hierdoor verder toe, bedrijfsprocessen verlopen efficiënter en ondernemers krijgen meer grip op hun bedrijfsvoering. De nieuwe functionaliteiten zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met SAP Business One klanten. De nieuwe release van de software voor bedrijven vanaf 1 medewerker bevat onder meer:

* een volledig geïntegreerde XL Reporter

* verdere ondersteuning van PDF-formaten

* uitbreidingen in logistieke goedkeuring door work-flows
* verbeterde accounting en financiële functionaliteit
* een nieuwe contextuele Helpfunctie

* verbeterde afstemmingsfunctionaliteit

* geoptimaliseerde stuklijstverwerking binnen Logistiek
* verbeterde systeemperformance en veiligheid

In lijn met de continue versterking en verbetering van het partner-ecosysteem, heeft SAP per 1 april Sander de Koster als Channel Director aangesteld. In deze functie is De Koster verantwoordelijk voor de contacten van SAP met haar channel partners en het versterken van het partnernetwerk van SAP. Sander de Koster komt van Microsoft waar hij in de functie van Sales Manager van Microsoft Dynamics veel ervaring heeft opgedaan in het MKB, alsmede op het gebied van de intensieve samenwerking met partners. De Koster over zijn nieuwe functie: "SAP heeft een ijzersterke set van oplossingen voor het MKB. Met ons portfolio geven we een grote verscheidenheid aan partners de kans om een deel van de markt te bedienen. Ik kijk ernaar uit om de reeds indrukwekkende partner community van SAP verder te versterken."

Over SAP Business One

SAP Business One is een betaalbare, gebruiksvriendelijke toepassing voor bedrijfsbeheer, speciaal ontwikkeld voor kleine en middelgrote ondernemingen. Met SAP Business One kunnen managers, medewerkers, klanten en partners samenwerken aan de groei van de onderneming. Het geïntegreerde systeem biedt een breed scala aan algemene, zakelijke functies, waaronder boekhouding, logistiek, productie, relatiebeheer en managementrapportages. SAP Business One is een gebruiksvriendelijk pakket, eenvoudig te installeren en snel operationeel.

Over SAP

SAP is wereldwijd marktleider in bedrijfssoftwareoplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van oplossingen van SAP verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 25 branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail, tot overheidsinstellingen en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 46.100 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 100.600. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Bezoek ook: www.sap.com/community/netherlands


* SAP definieert het begrip 'bedrijfssoftware' als oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP) en bijbehorende applicaties, zoals Supply Chain Management (SCM), Customer Relationship Management (CRM), Product Lifecycle Management (PLM) en Supplier Relationship Management (SRM).

---