Veilig Amsterdam


: Bezoek van radicaliseringspecialisten uit Amerika en Canada

Achmed Marcouch


*

* Radicalisering

10 juni 2008

Op 10 juni ontbeten tien radicaliseringspecialisten uit Amerika en Canada met stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch bij de leerlingen van het Calvijn met Junior College; het ontbijt bereiden en opdienen hoort bij de opleiding van de leerlingen.

De bezoekers zijn toonaangevende wetenschappers en landelijke moslimvertegenwoordigers als wetenschapper Altaf Husain, die radicale elementen uit de landelijke vereniging voor moslimstudenten weerde toen hij voorzitter was, en de huidige vice-president Runda Kuziez ('Saint Louis University Woman').

Onder hen ook imam Muhammad Nur Abdullah, specialist in Islamitisch recht in Amerikaans-Canadese context, namens de Fiqh Council, die na 9/11 een fatwa uitvaardigde tegen religieus extremisme.

Rechter Aziz Huq onderzoekt voor de New York Universiteit activiteiten tegen radicalisering en Abduljabbar Durrani is vice-president van de Aziatisch-Amerikaanse Democraten van Texas. Zij zijn uitgenodigd op voorspraak van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gezelschap bezoekt onder andere de Poldermoskee aan de Jacques Veltmanstraat om te bespreken wat zij gezien en gehoord hebben. Op 9 juni was het gezelschap bij de ministeries en op 11 juni bij Tweede Kamerleden.