Gemeente Westvoorne


Wethouder Klok onthult hondenpoepafvalbak

Op 9 juni jl. heeft wethouder Klok de eerste hondenpoepafvalbak aan de duinovergang van de 1ste slag Badstrand Rockanje onthuld

Op 9 juni jl. heeft wethouder Klok de eerste hondenpoepafvalbak aan de duinovergang van de 1ste slag Badstrand Rockanje onthuld.

In oktober 2007 is tijdens het gebruikersoverleg Badstrand Rockanje door de paviljoenhouders gemeld dat er veel overlast is van hondenpoep op de duinovergangen. Bij controle van de Blauwe Vlag is door de kwaliteitsorganisatie ook gewezen op de overlast bij de duinovergangen.
Op basis van deze hondenpoepproblematiek is de gemeente Westvoorne op zoek gegaan naar een oplossing. De gemeenteraad heeft onlangs besloten dat op beide strandslagen aan het Badstrand Rockanje een hondenpoepafvalbak wordt geplaatst.
Eigenaren van een hond of van honden kunnen aan het begin van de duinovergang een zakje trekken uit de hondenpoepafvalbak, langs de duinovergangen staan verder genoeg afvalbakken om deze zakjes in te deponeren.

Honden zijn in het badseizoen alleen toegestaan op het Badstrand Rockanje van 1 april tot en met 1 oktober vóór 08.00 uur s morgens en ná 18.00 uur s avonds. Hierop zal het komende badseizoen ook extra worden gelet. Bij overtreding zal proces verbaal worden opgemaakt.

De gemeente Westvoorne streeft ernaar om een kwalitatief hoogwaardig en schoon Badstrand aan onze bezoekers te presenteren.

EINDE PERSBERICHT