Politie Drenthe

Dinsdag

Emmen, 10-06-2008

Politie houdt twee jongens aan op verdenking van brandstichting bij school
EMMEN De politie heeft maandag twee verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting bij een school aan de Stroetweg. De brand woedde eind mei. Het gaat om twee jongens van 15 jaar oud uit Emmen. Zij zijn ingesloten voor verhoor en hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. De verdachten ontkennen iets te maken te hebben met de brand die eerder die week ontstond in een andere school in Emmen. Op dit moment is er geen bewijs of reden om aan te nemen dat deze jongens daarbij betrokken zijn geweest. Het onderzoek naar deze brand wordt voortgezet. De verdachten worden vandaag voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De politie kwam de verdachten op het spoor dankzij verklaringen van getuigen. De schade bedraagt enkele miljoenen euros.(BPS08-137684)

Aanrijding tussen fietser en auto
Emmen Een 13-jarige fietser uit Emmer Compascuum raakte maandagmiddag gewond bij een aanrijding aan de Oosterstraat. Een 55-jarige man uit Nieuw Amsterdam reed met zijn auto over de Oosterstraat in de richting van de verkeerslichten op de Boermarkeweg. Plotseling stak de fietser, van achter een busje, de weg over. Een aanrijding was het gevolg. De jongen is meegenomen naar het ziekenhuis voor controle. Het is niet duidelijk of hij letsel heeft opgelopen. (BPS 08-143887)

Politie zoekt getuigen van aanrijding
ASSEN Een 18-jarige fietser uit Assen raakte dinsdag 3 juni rond 9.00 uur gewond na een aanrijding aan de Europaweg. De fietser reed uit de richting van de Smetanalaan omdat hij de Europaweg-Noord wilde oversteken (direct naast de rotonde). Voor de rotonde bleef de jongeman wachten en zag een bestuurder van een auto weifelend komen aanrijden (vanuit de richting Europaweg-West) en geen richting aangeven. De fietser besloot over te steken richting de Ter Aardseweg. Op dat moment sloeg de bestuurder van de auto rechtsaf en botste tegen de fietser, die ten val raakte. Zijn schoenen en zijn fiets raakten beschadigd. Later die dag bleek de fietser ook een gekneusde arm te hebben. De bestuurster van de auto is doorgereden. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. Dit geldt uiteraard ook voor de bestuurster. Het zou gaan om een vrouw van ongeveer 40 jaar. Zij reed vermoedelijk in een zwarte auto en is doorgereden in de richting van de Europaweg-Noord.

(BPS 08-143723)

Politie controleert in verkeer
MEPPEL Agenten hebben maandagmiddag een 36-jarige man uit Meppel bekeurd wegens het onverzekerd rijden op de N375. (BPS 08-143928)

Aangifte van diefstal
EMMEN Tussen 6 juni 13.00 uur en 9 juni 8.30 uur is geld weggenomen uit een bedrijfsrestaurant aan de Phileas Foggstraat. De eigenaar deed aangifte. De politie onderzoekt de diefstal. (BPS 08-143962)

Inbraak bij kinderdagverblijf
VALTHERMOND Maandagmiddag kreeg de politie een melding van een inbraak bij een kinderdagverblijf aan het Zetveld. Het tijdstip waarop is ingebroken is nog niet duidelijk. Er is onder meer een computers en dvd speler weggenomen. Door een ruit te forceren wist men binnen te komen. De politie doet onderzoek. (BPS 08-143948)

Man aangehouden wegens vernieling en bedreiging RODEN De politie heeft maandagmiddag een 37-jarige man uit Roden aangehouden wegens vernieling en bedreiging. De man zou, samen met een ander man, banden hebben lek gestoken van een auto aan de Heerestraat. Kort na de vernieling kwam een melding binnen van een ruzie op een camping aan de Borglaan. Op basis van het signalement van getuigen, hebben agenten de man uit Roden aangehouden op verdenking van de vernieling en mogelijke mishandeling op de camping. De verdachte voldeed in ieder geval niet aan een ambtelijk bevel. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 08-143970)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.