Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (10-06)

OOSTERHOUT NB, 10 juni 2008

Dronken automobilist rijdt stoplicht omver en gaat er vandoor

WAALWIJK: Surveillerende agenten hoorden dinsdag 10 juni om 01.10 uur een harde klap toen ze de door Waalwijk reden. Ze gingen meteen op onderzoek uit en zagen op de Taxandriaweg bestelbusje hortend en stotend vooruit rijden. De auto veroorzaakte een flinke rookwolk en had kennelijk een aanrijding veroorzaakt.

Later zou blijken dat de bestuurder van de auto een verkeerslicht omver had gereden. Bij het zien van de politieauto trok de man meteen op en reed met hoge snelheid weg van de plaats van de aanrijding. De agenten gingen achter hem aan en zagen hoe hij op Kruisstraat nog een deel van de voorbumper verloor. Hij werd aangehouden waarbij meteen duidelijk werd dat er sprake was van het nodige alcoholgebruik. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 1015 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Het was niet mogelijk om het rijbewijs van de man in te vorderen. Dat was namelijk al op een eerder moment ongeldig verklaard door de rechter, eveneens vanwege een alcoholdelict in het verkeer.

Nader onderzoek wees uit dat op kruising van de Taxandriaweg met de Midden-Brabantweg. een driekleurig verkeerslicht geheel omver was gereden. In een straal van 200 meter rond de plaats van de aanrijding lagen brokstukken verspreid. De politie heeft de grote stukken van de weg gehaald, vanwege de veiligheid van het overige verkeer.

De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op vanwege: · Het rijden onder invloed
· Het veroorzaken van een ongeval
· Het verlaten van de plaats van het ongeval
· Het rijden zonder rijbewijs

Politie betrapt beschonken automobilisten

RAAMSDONSKVEER: In de nacht van maandag 9 juni op dinsdag 10 juni controleerde de politie op de Wilhelminalaan automobilisten op het gebruik van alcohol. Twee bestuurders bleken in overtreding en kregen proces-verbaal.

Rond 00.45 uur bleek dat een 69-jarige Verenaar teveel had alcohol gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 290 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van twee uur opgelegd.

Omstreeks hetzelfde tijdstip liep ook een 45-jarige man uit Raamsdonksveer tegen de lamp. Zijn ademalcoholgehalte bedroeg 490. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Agenten vinden gestolen vrachtauto terug

TERHEIJDEN: Op dinsdag 10 juni kreeg de politie rond 01.00 uur een melding over een verdachte situatie. Op de Zeggelaan zou een vrachtauto staan, waarvan de verlichting al de gehele middag en avond brandde. De melder veronderstelde dat de chauffeur mogelijk onwel was geworden. Agenten stelden een onderzoek in maar troffen geen chauffeur aan. De bedrading van de truck was doorverbonden. Het bleek om een gestolen vrachtauto met aanhanger te gaan. De combinatie was in Duitsland gestolen. Op verzoek van met de Duitse autoriteiten is het voertuig in beslag genomen en veilig gesteld.

38 bekeuringen bij verkeerscontrole

TERHEIJDEN: De politie hield maandag 9 juni tussen 16.30 uur en 19.30 uur een verkeerscontrole in de directe omgeving van de Bredaseweg te Terheijden. Bij de controle zijn 38 bekeuringen uitgeschreven: 18 x snelheidsovertreding
5 x niet dragen van de verplichte gordel
3 x overschrijden doorgetrokken witte streep
5 x opgevoerde bromfiets

1 x rijden zonder rijbewijs (snorfiets)

1 x geen spatborden

1 x niet kunnen tonen kentekenbewijs

1 x niet voldoen aan een stopteken

2 x niet verlenen voorrang aan fietsers

1 x gladde band

Speerpunten waarop de politie de vooral extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze overtredingen vaak de oorzaak zijn van verkeersongevallen of zorgen voor ernstig letsel in geval van een aanrijding.

Auteur: Jeroen Steenmeijer