Gemeente Aalten


Prinses Máxima opent Kulturhus in Lintelo

Op donderdag 5 juni heeft Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden onder grote belangstelling het Kulturhus geopend.

Door aan een paar linten te trekken werd het kunstwerk, dat kinderen van basisschool De Klimop hebben gemaakt, zichtbaar. Het kunstwerk, dat de veelzijdigheid van het Kulturhus laat zien, krijgt een plekje in het gebouw.

Aansluitend werd Prinses Máxima rondgeleid door het gebouw. Kinderen van basisschool De Klimop gaven verschillende workshops, zoals gymnastische oefeningen, zang, toneel, schilderen etcetera. Dit deden zij onder begeleiding van de diverse verenigingen die zich in het Kulturhus gaan vestigen. Bij het afscheid zongen de kinderen van basisschool De Klimop een speciaal gecomponeerd liedje en lieten ballonnen op, waarna Prinses Máxima vertrok. Daarna was het Kulturhus voor alle belangstellenden geopend. In het openingsweekend waren er nog diverse andere activiteiten georganiseerd door het Kulturhus.

Veelzijdige activiteiten in het Kulturhus

Het nieuwe multifunctionele Kulturhus biedt veel ruimte en faciliteiten. Peuterspeelzaal t Treintje, Christelijke basisschool De Klimop en diverse verenigingen vinden er onderdak. Daarnaast beschikt het gebouw over een sportzaal, een bibliotheek en diverse vergaderruimtes en feestzalen.

Samenwerking

Het initiatief van het Kulturhus komt vanuit het verenigingsgebouw Wilhelmina, basisschool De Klimop en peuterspeelzaal t Treintje. Wooncorporatie Wonion heeft dit initiatief omarmd en in samenwerking met de initiatiefnemers tot realisatie gebracht. De gemeente Aalten, waar de kern Lintelo deel vanuit maakt, ziet deze voorziening als een enorme impuls voor de leefbaarheid in de kleine kern.

Ontvangst van de prinses

Burgemeester Berghoef en de heer Esmijer, waarnemend commissaris van de Koningin, heten de Prinses welkom in Lintelo.

Onthulling kunstwerk

Prinses Máxima onthult het kunstwerk.

Prinses Máxima, dhr. Ormel en burgemeester Berghoef

De heer Ormel, voorzitter van Verenigingsgebouw Wilhelmina, was tijdens de ontvangst gastheer en leidde Prinses Máxima rond in het Kulturhus.

Mevr. Hebbink geeft toelichting

Mevrouw Hebbink, directeur van basisschool De Klimop,

geeft een korte toelichting op het afscheidscadeau van de kinderen.

Vertrek van de prinses

Door de bezoekers, maar ook de pers die ruim vertegenwoordigd was,

werden heel wat fotos gemaakt.