Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 10 juni

TILBURG, 10 juni 2008

Dronken Tilburger in de kraag gepakt

TILBURG: Een 34-jarige Tilburger is maandagmorgen kort voor 12.00 uur aangehouden wegens openbare dronkenschap. De dronken man zat op een bankje op de Spoorlaan en werd vervelend toen agenten hem controleerden. De emoties liepen hoog op bij de man, omdat de ex-vriendin van de Tilburger en haar nieuwe vriend in de buurt waren. De Tilburger is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Dronkenrijders gearresteerd in Tilburg

TILBURG: De poltie heeft dinsdagmorgen kort voor 00.30 uur een 23-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde op de Verheijstraat. De man blies bij een controle weliswaar 'slechts' 175 ug/l, maar de Tilburger is een beginnend bestuurder. Voor deze categorie automobilisten, die korter dan vijf jaar in het bezit van hun rijbewijs zijn, is maximaal 88 ug/l toegestaan. Voor andere bestuurders is dat maximaal 220 ug/l. De Tilburger kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal, daarna kon hij gaan.

TILBURG: Rond 00.30 uur dinsdagmorgen werd op de Baron Van Voorst tot Voorstweg ook een 23-jarige automobilist aangehouden. Hij had dieper in het glaasje gekeken. De politie kwam ter plaatse na de melding van een aanrijding tussen twee auto's. Dan worden standaard de bestuurder(s) gevraagd te blazen. In het geval van de Tilburger kwam daaruit een uitslag van 800 ugl, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Boven de 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd en dus ook in dit geval. Het rijbewijs wordt opgestuurd naar de officier van Justitie die beslist over teruggave van het document.

Politie houdt recalcitrante en scheldende Tilburger aan

TILBURG: Een 41-jarige inwoner van Tilburg is dinsdagmorgen rond 02.30 uur aangehouden wegens bedreiging van politiemensen. Agenten kwamen polshoogte nemen na een melding over overlast bij een woning aan de Minckelersstraat. Op dat adres was de politie eerder op de avond ook al geweest. De Tilburger schold vanaf zijn balkon de agenten de huid vol. Uiteindelijk riep hij dat hij de agenten zou doodschieten. Daarmee was de maat vol en werd de man in zijn woning aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig. De verdachte is ingesloten op het bureau.

Vier Tilburgers verdacht van bedreiging

TILBURG - Op het Nassauplein zijn dinsdagmorgen rond 03.00 uur vier Tilburgers (20, 30, 34 en 58 jaar) aangehouden. De mannen zouden een conflict hebben met een vriend van een 26-jarige Tilburger over een laptop. Het viertal kwam bij de 26-jarige man bij zijn woning aan de Orangerie waarna hij zich erg bedreigd voelde. Hij deed aangifte van bedreiging. Er werd gesproken over een vuurwapen, maar dat is bij de foulllering van het viertal en het doorzoeken van de auto niet gevonden. Wel troffen agenten enkele kleine hoeveelheden drugs aan. De politie stelt een onderzoek in naar wat er nu precies gebeurd is.

Scooterrijder slachtoffer beroving

TILBURG: Een 17-jarige Tilburger is dinsdagmorgen rond 01.30 uur van zijn scooter beroofd. De jongen reed op de Alleenhoudersstraat toen een onbekende man een fiets voor zijn scooter gooide, zodat de jongen moest stoppen. Vervolgens ging de berover er met de bromfiets vandoor. Het zou gaan om een getinte man met donkere kleding, circa 1.70 meter lang. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Andre van den Hul