Gemeente Someren


Rekenkamercommissie beoordeelt kwaliteit gemeentelijke dienstverlening 03-06-2008

Rekenkamercommissie beoordeelt kwaliteit gemeentelijke dienstverlening

De Rekenkamercommissie van Someren heeft een rapport met de titel In dienst van de burger aan de gemeenteraad aangeboden. De commissie heeft namelijk een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening richting burger, aan de hand van het vastgestelde Burgerhandvest dat de gemeente Someren kent.

Het Burgerhandvest is een door de gemeenteraad vastgesteld stuk waarin concrete normen zijn opgenomen over afhandelingstermijnen van een groot aantal gemeentelijke producten en diensten. Het gaat dus over de kwaliteit van dienstverlening.

De gemeente Someren heeft daarnaast eind 2007/begin 2008 meegedaan aan het onafhankelijk onderzoek De Staat van de Gemeente waarin burgers aan de hand van concrete vragenlijsten konden aangeven hoe tevreden zij waren over de prestaties van de gemeente op een 6-tal onderdelen, die aangeduid zijn als burgerrollen. De uitkomsten van dit onderzoek zijn inmiddels openbaar en algemeen bekend gemaakt.

De rekenkamercommissie heeft een aantal belangrijke conclusies getrokken en aanbevelingen gedaan. Het college van burgemeester en wethouders is echter nog niet in de gelegenheid geweest hierop te reageren.

Het presidium heeft besloten het rapport van de Rekenkamercommissie te bespreken tijdens de vergadering van de commissie Burger en Bestuur, op 12 juni. Echter, pas na de zomervakantie wordt het rapport in de raadsvergadering behandeld, waarbij ook de reactie van het college van burgemeester en wethouders wordt betrokken.

Het volledige rapport van de rekenkamercommissie kunt u hier terugvinden of onder de rubriek Bestuur en Organisatie, Rekenkamercommissie.

Voor meer informatie

Drs. G. Wouters, lid RKC
Telefoon: 0492-558521
Mailadres: giovanni.wouters@wanadoo.nl

Drs. J. Houba, lid RKC
Telefoon: 0478-582813
Mailadres: jpmhouba@hetnet.nl

Terug naar boven>>

Gezamenlijke ondertekening uniek project:

Intentieverklaring ontwikkeling visie Bedrijventerreinen 2009-2023

foto van de ondertekening van de intentieverklaring door de gemeente Asten en Someren met zes partners

Op 22 mei jongstleden ondertekenende de gemeente Asten en Someren met zes partners een intentieverklaring voor een uniek project voor de ontwikkeling van een visie Bedrijventerreinen 2009 2023. Met deze ondertekening wordt het startschot gegeven voor het project Bedrijventerreinen Asten Someren. In dit project trekken lokale, regionale en provinciale overheden samen op met het bedrijfsleven in Asten en Someren om te komen tot een visie op bedrijventerreinen.