Persberichten Binnensticht, 11.55 uur

Utrecht, 10-06-2008

Drie verdachten aangehouden voor overval woning

GROENEKAN In april heeft de politie drie mannen aangehouden die worden verdacht van een gewapende overval op een woning aan de Kastanjelaan op 5 maart jongstleden. De verdachten van respectievelijk 21, 23 en 24 jaar zijn afkomstig uit Utrecht en Nieuwegein.

Op 5 maart werd op klaarlichte dag een 41-jarige vrouw in haar woning overvallen. Hierbij gebruikte één van de daders een vuurwapen. De overvallers gingen er vervolgens met geld en de auto van de vrouw vandoor. Direct daarna heeft het slachtoffer de politie gealarmeerd. De politie is met verschillende eenheden en helikopter op zoek gegaan naar de daders. Vrij snel na de zoekactie is de auto in de omgeving van de Wilgenplas teruggevonden.

De politie startte direct na de vondst van de auto een onderzoek. Gedurende dit onderzoek besteedde het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht aandacht aan de zaak. Op 19, 23 en 27 april leidde het onderzoek tot de aanhouding van drie verdachten. Zij zitten in voorlopige hechtenis.

(Geen) oranjepret

ZEIST Op maandavond 9 juni raakte de auto van een Zeister beschadigd door een oranje item.

Rond 19.00 uur reed een 30-jarige automobilist uit Zeist over de Kerkweg. Plotseling zag hij dat iets vanuit het Walkantpark in de richting van zijn auto werd gegooid en zijn spiegel raakte. Daarbij schoot het glas uit de spiegel en bleef aan de bedrading hangen. De Zeister sprak passerende agenten aan.

Zij stelden een onderzoek in het park in. Daar troffen zij een plastictas met daarin oranje balonnen gevuld met water. De agenten werden in het park aangesproken door een 40-jarige vrouw uit Zeist. Zij uitte het sterke vermoeden dat haar 11-jarige zoontje en een even oud vriendje de eigenaren waren van het oranjewaar en dat zij de auto hadden bekogeld.

De jongens waren niet meer in de buurt, maar de moeder zou later met hen naar het politiebureau komen. Zij zou de schade aan de spiegel met de automobilist regelen. De agenten hebben de tas met ballonnen weggegooid.

Belediging

BILTHOVEN Een vrouw werd op maandagmiddag 9 juni aangehouden omdat zij agenten uitschold.

Rond 15.00 uur waren agenten bij het winkelcentrum De Kwinkelier een bekeuring aan het uitschrijven. Een passerende vrouw sprak de agenten aan en maakte schreeuwend duidelijk dat zij het niet eens was met hun optreden. De agenten verzochten de vrouw rustig door te lopen en al schreeuwend liep zij weg. Toen zij vervolgens de agenten uit begon te schelden, werd zij aangehouden voor belediging. De vrouw, 32 jaar oud en afkomstig uit Soest, werd naar het politiebureau overgebracht en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.