Senternovem


09-06-2008 | Een bijeenkomst EPCheck of Toezicht EPN volgen?

Zowel de bijeenkomst EPCheck als de bijeenkomst Toezicht EPN zijn inmiddels een groot aantal keer georganiseerd. Voor gemeenten is het nog steeds mogelijk een (gratis) bijeenkomst EPCheck of Toezicht EPN in eigen huis verzorgd te krijgen. Ook is het mogelijk om een bijeenkomst EPCheck of Toezicht EPN bij SenterNovem te volgen.

Bijeenkomsten EPCheck voor bouwvergunningverleners Doel van de bijeenkomsten EPCheck is om bouwvergunningverleners van gemeenten kennis te laten maken met het computerprogramma EPCheck en de mogelijkheden die het programma biedt om EPC-berekeningen te controleren. De EPC-berekeningen vormen een onderdeel van de aanvraag van bouwvergunningen en geven inzicht in de wijze waarop aan de EnergiePrestatieNorm (EPN) voldaan wordt.

Tijdens de bijeenkomsten wordt informatie gegeven over de toetsing van EPC-berekeningen en de hulpmiddelen die SenterNovem hiervoor ontwikkeld heeft. Aan de hand van een aantal voorbeelden wordt gewerkt met het computerprogramma EPCheck. De bijeenkomst is met name bedoeld voor medewerkers Bouw- en Woningtoezicht die zich bezighouden met het toetsen van EPC-berekeningen.

Deze bijeenkomst wordt 7 oktober 2008 bij SenterNovem in Utrecht georganiseerd, neem hiervoor contact op met mevrouw Bron van DGMR (T: (070) 350 39 99 of E: sh@dgmr.nl).

Lees hier meer over de bijeenkomst EPCheck.

Bijeenkomst EPN-toezicht
Deze praktijkgerichte bijeenkomst behandelt de algemene en installatietechnische aspecten van EPN-toezicht. Aan de hand van concepten wordt ingegaan op de controle van bouwkundige en installatietechnische onderwerpen. Door middel van voorbeelden en aandachtspunten krijgt u een goed beeld van waarop u als inspecteur moet letten.

De bijeenkomst wordt 9 oktober 2008 bij SenterNovem in Utrecht georganiseerd, neem hiervoor contact op met mevrouw Bron van DGMR (T: (70) 350 39 99 of E: sh@dgmr.nl).

Lees hier meer over de cursus EPN-toezicht.