Neways Electronics International N.V.

10 juni 2008

Neways verwacht winst tussen EUR 1,5-2,0 miljoen in eerste halfjaar


SON, 10 JUNI 2008 â NEWAYS ELECTRONICS INTERNATIONAL N.V. (Neways) maakt bekend dat de nettowinst over de eerste helft van 2008 naar verwachting zal uitkomen tussen EUR 1,5 â 2,0 miljoen. De daling ten opzichte van EUR 7,8 miljoen in het uitzonderlijk sterke eerste halfjaar van 2007 is met name het gevolg van lagere ordervolumes.

Na een relatief goede start van 2008 had Neways in de afgelopen maanden te maken met een lagere orderintake, met name vanuit de halfgeleidersector. Daarnaast is er door externe factoren sprake van een tijdelijk lager activiteitenniveau in het kader van een groot project in de defensiesector.

In andere belangrijke sectoren zoals de automotive, industriële en medische sector ontwikkelen orderintake en omzet zich per saldo naar verwachting en worden goede operationele marges gerealiseerd. Daar waar noodzakelijk zijn binnen de organisatie de kostenniveaus reeds aangepast aan het huidige activiteitenniveau. Voor Neways blijft het een strategische prioriteit om stap voor stap de organisatie zodanig in te richten dat de rendements-ontwikkeling meer stabiel wordt voor marktfluctuaties.

Neways zal de ontwikkelingen in de Electronic Manufacturing Services (EMS) markt nauwgezet volgen, maar gaat er vooralsnog van uit dat er sprake is van een tijdelijk lagere vraag. Op 26 augustus 2008 worden de halfjaarcijfers bekend gemaakt en zal ook een nadere toelichting worden gegeven op de ontwikkeling van de orderportefeuille.