Gemeente Soest

Testen containers

Datum: 10/06/2008

Omwonenden testen zuilen ondergrondse afvalcontainers

Afgelopen vrijdag heeft een panel van ruim twintig deelnemers de zuilen voor de nieuw aan te schaffen ondergrondse afvalcontainers getest. Op uiterst zorgvuldig en serieuze wijze werden de containers getoetst op vormgeving, toegankelijkheid en gebruiksgemak.

Op het terrein van Reinigingsbedrijf Midden Nederland werden de leden van het testpanel welkom geheten door wethouder Bert Krijger. Vervolgens gaf David van der Burg van advieburo De Jonge MilieuAdvies uitleg over de punten waarop zij de zuilen moesten gaan beoordelen.

Het testen van de containers

Gewapend met een puntenlijst en pen ging de enthousiaste testers aan de slag.

De zeven aangeleverde zuilen werden kritisch door het testpanel beoordeeld. De meningen leken uiteindelijk verdeeld.

Beoordeling

Op dit moment worden de resultaten van het testpanel geanalyseerd. Naast de beoordeling van het testpanel wordt ook door gemeente Soest zelf bekeken of de aangeleverde zuilen voldoen aan de gestelde (technische) eisen. Op basis hiervan zal uiteindelijk een definitieve keuze gemaakt worden. Halverwege de zomer krijgen de omwonenden van de locaties waar deze nieuwe ondergrondse containers geplaatst gaan worden, bericht.

Van bovengronds naar ondergronds

Soest gaat de ondergrondse containers plaatsen, omdat deze efficiënter in gebruik zijn en bovendien bijdragen aan een schonere woonomgeving. Met behulp van een speciale chip krijgt een huishouden toegang tot de ondergrondse containers. De locaties waar in 2009 de bovengrondse containers worden vervangen door het gekozen type ondergrondse container, zijn op dit moment nog niet bekend.

.