KNHS


Stal Zegwaard koopt vierspan voor Edwin van der Graaf 10 juni 2008

ERMELO (KNHS) - Tijdens Outdoor Gelderland werd bekend dat Stal Zegwaard en vastgoedondernemer Harry Bensink het vierspan zwarte KWPN-ers hebben gekocht waarmee Edwin van der Graaf in Zelhem voor het eerst startte. Van der Graaf testte het span uitvoerig tijdens een aantal trainingen en wedstrijden. Na afloop van de Cees van Vliet Kastanjehout Mentrofee op Outdoor Gelderland op zondag 8 juni, waarin hij de tweede plaats behaalde, werd de koop definitief gesloten.

Van der Graaf klopte voor aanvang van de internationale menwedstrijd in Zelhem aan bij collega-vierspanrijder Harry de Ruyter omdat zijn eigen vossen kampten met blessures. De Ruyter had de zes zwarte ruinen de afgelopen twee jaar klaargestoomd voor de wedstrijdsport en bood ze aan Van der Graaf aan.
De koetsier van de Koninklijke stallen neemt van 19 tot en met 22 juni deel in Breda: Ik weet dat ik heel goed moet presteren in Breda om mijn plaats in het A-kader te behouden. Harry de Ruyter kent de paarden door en door en hij blijft mij begeleiden de komende periode. Ik hoop door zijn hulp goede resultaten te kunnen boeken. De paarden verhuizen na Breda naar Stal Zegwaard in het Zuidhollandse Rijswijk, waar de 39-jarige Van der Graaf zich gaat concentreren op deelname aan het Wereldkampioenschap dat van 3 tot en met 7 september wordt gehouden in Beesd.