KNHS

terug

Dressuurteam CHIO Rotterdam kent weinig verrassingen 10 juni 2008

ERMELO / ROTTERDAM (KNHS) - Het dressuurteam dat op donderdag 19 juni aan de start komt van de landenwedstrijd tijdens het Rotterdamse CHIO kent weinig verrassingen. Anky van Grunsven (Erp) met IPS Salinero, Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde), Hans Peter Minderhoud (Harskamp) en Adelinde Cornelissen (Beilen) met Parzival.

In de dressuursport liggen vele zaken uiterst gevoelig, vandaar dat teammanager Mariëtte Sanders aan deze team samenstelling nog geen conclusies wenst te verbinden richting de team samenstelling van Hong Kong. "Wij hebben altijd vastgehouden aan een tweetal observatie wedstrijden. Afgelopen donderdag was daarvan de eerste tijdens Outdoor Gelderland in De Steeg en de tweede is de Grand Prix landenwedstrijd die tijdens het Rotterdamse CHIO verreden wordt. Dat houdt voor ons in dat de overige leden van het Olympisch dressuurkader nog steeds alle kansen hebben om zich in dat Olympische team te rijden", aldus Sanders. De teammanager doelt dan op Stéphanie Peters (Roermond) met Jeff, Laurens van Lieren (Rijswijk) met Hexagon's Ollright, Alex van Silfhout (Lunteren) met Luxform's Nimbly, Marlies van Baalen (Brakel) met Kigali en Kirsten Beckers ('s-Gravendeel) met Broere Jazz.

Deze combinaties zullen ook in de Grand Prix van start gaan, maar dat is een andere wedstrijd dan waarin de acht landenteams zullen strijden om de overwinning. Gaan de combinaties die in de landenteams rijden op donderdag 19 juni van start, de andere dressuurruiters hebben hun wedstrijd op woensdag 18 juni. In de jury van de Grand Prix waarin de acht teams van start gaan zitten uitsluitend juryleden die ook in Hong Kong hun punten voor de proeven zullen geven.

"Om de uiterste zorgvuldigheid te betrachten willen wij in alle rust met allen die bij de uitzending naar de Olympische Spelen in Hong Kong betrokken zijn overleggen hoe de Nederlandse dressuurequipe wordt samengesteld. Vandaar dat wij pas op zondagochtend tijdens een persconferentie in Rotterdam bekend zullen gaan maken hoe ons team er uit gaat zien", aldus Mariëtte Sanders.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.chio.nl