Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor Cor Pijnappels en Lyda Tijssen-Jansen

10/06/2008

Mevrouw A. Tijssen-Jansen (71) en de heer J.N.C. Pijnappels (55) ontvangen komende vrijdag de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld. Zij zetten zich de afgelopen 15 jaar in voor de kegelvereniging 3K uit Nijmegen.

Kegelvereniging 3K staat voor Kekalo, Kiona en Klvg. Kekalo en Klvg bestaat uit volwassen met een lichamelijke- en geestelijke beperking. Zij kegelen om de twee weken bij Olround Bowling en Kegelcentrum aan de Heijendaalseweg. Kekalo is een afdeling van Kalorama die eens in de twee weken op woensdagmiddag kegelen en bestaan uitsluitend uit rolstoelers.
Kiona is de jeugdafdeling en zij spelen iedere vrijdagavond in het kegelcentrum.

Lyda Tijssen heeft 15 jaar geleden samen met Cor Pijnappels de kegelvereniging 3K opgericht. Sindsdien is zij bij iedere kegelavond aanwezig bij de rolstoelers om alles in goede banen te leiden. Tevens is zij verantwoordelijk voor de wedstrijdleiding. Cor Pijnappels heeft vanaf de oprichting verschillende bestuursfuncties vervuld. Zo was hij voorzitter, penningmeester en secretaris van de vereniging. Dankzij de door Cor Pijnappels uitgevonden afrolplateau is het mogelijk dat mensen in rolstoelen ook kunnen kegelen. Zonder zijn inzet was het niet mogelijk geweest zoveel rolstoelers iedere week een fantastische avond te geven. In de afgelopen 15 jaar is de kegelvereniging uitgegroeid tot 80 leden en 25 vrijwilligers.

Op vrijdag 6 juni om 16.30 uur reikt burgemeester Thom de Graaf de Zilveren Waalbrugspeld uit tijdens een, speciaal voor Lyda Tijssen en Cor Pijnappels georganiseerde, receptie in Olround Bowling Centrum, Heyendaalseweg 90 te Nijmegen.