Persberichten Rijn & Venen, 12.15 uur

Utrecht, 10-06-2008

Te veel gedronken

WOERDEN - In de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 juni heeft de politie een 73-jarige man uit Woerden aangehouden aan de Polanerbaan. Hij zat met te veel drank op achter het stuur.

Omstreeks 23.50 uur hielden agenten een snelheidscontrole aan de Polanerbaan. Hierbij werd de 73-jarige bestuurder gevraagd te blazen, waaruit bleek dat de man te veel gedronken had. Na ademanalyse op het bureau bleek dat hij 315 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

Aanhouding na brommen op de rijbaan

LOENEN AAN DE VECHT Maandagavond 9 juni heeft de politie een 17-jarige jongen uit Loenen aan de Vecht aangehouden.

Omstreeks 19.10 uur zagen agenten de jongen met zijn brommer over de Rijksstraatweg rijden, wat daar niet is toegestaan. Toen de jongen de agenten zag ging hij er vandoor via het fietspad. Na een korte achtervolging kon de jongen alsnog staande gehouden worden. Omdat hij geen ID-papieren bij zich had werd hij aangehouden, waarop hij weer probeerde te vluchten. Dit maal konden agenten hem direct tegenhouden en overbrengen naar het bureau. De ouders van de jongen zijn op de hoogte gesteld en de brommer is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Extra toezicht Zwanenkamp

MAARSSEN Vanaf begin mei heeft de politie extra toezicht gehouden in Zwanenkamp. Aanleiding was het toenemende aantal jeugdoverlastmeldingen met name rondom het winkelcentrum. De meldingen gingen over onder andere geluidsoverlast en rondrijden met scooters. Agenten en politiesurveillanten hebben verschillende keren per dag extra toezicht gehouden op basis van de afspraak dat jongeren tot 22.30 uur en in het weekend tot 23.30 uur bij de JOP in Valkenkamp mogen staan.

Resultaten

Op 10 mei zagen agenten een jongen rijden op een bromfiets zonder kentekenplaten en zonder helm. Toen de jongen de agenten zag, ging hij ervandoor. Na een korte achtervolging is hij aangehouden. De jongen, een 16-jarige jongen uit Maarssen bleek niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Hij kreeg hiervoor een bekeuring en zijn bromfiets is in beslag genomen.

Verschillende keren zijn jongeren die bij het winkelcentrum, in het fietstunneltje of s nachts bij de JOP stonden, weggestuurd. Het aantal overlastmeldingen is sindsdien weer gedaald.

Vrouw slaat man

WOERDEN Een bewoonster van de Barwoutswaarde is maandag 9 juni aangehouden omdat zij een buurman te lijf was gegaan. De politie kreeg omstreeks 16.55 uur de melding dat een verwarde vrouw naar haar buren was gelopen en daar stennis had gemaakt. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat de vrouw in verwarde toestand was en op een fiets van de buren was gaan zitten. Toen zij aangaven daar niet van gediend te zijn, sloeg de vrouw haar buurman. Ze is aangehouden en overgedragen aan de crisisdienst.