Wereld-poll laat favoriete presidentskandidaat VS zien

10/06/2008 12:37

PR Newswire

AMSTERDAM, June 10 /PRNewswire/ -- http://www.voteforpresident.org is de website waar de rest van de wereld kan laten weten aan welke Amerikaanse president zij de komende vier jaar de voorkeur geeft. Per 10 juni is de website live.

De keuze voor de president van Amerika bepaalt de wereldagenda voor de komende vier jaar. Samen met de 6.3 miljard andere bewoners van deze wereld kan de bezoeker nu zíjn voorkeurskandidaat aangeven op
http://www.voteforpresident.org.

Met het aanklikken van één van de presidentskandidaten geeft de bezoeker zijn voorkeur aan. Daarna verschijnt de actuele stand van zaken in de wereld en kan de bezoeker bekijken hoe de kandidaten in eigen land scoren.

Bezoekers kunnen één keer hun voorkeur aangeven. Zij kunnen uit alle landen van de wereld komen, behalve uit de VS. Bezoekers uit de VS kunnen op basis van hun IP adres geen voorkeur aangeven, zij kunnen wel de wereldscore bekijken.

De website wordt vertaald in 11 grote talen (Engels, Spaans, Chinees, Maleis, Arabisch, Hindi, Russisch, Portugees, Duits, Frans, Italiaans) waarmee 3,5 miljard mensen direct in hun eigen taal aangesproken worden. De site is technisch dan ook ingericht op dit soort aantallen bezoekers.

De verspreiding van voteforpresident.org gebeurt door middel van viral marketing technieken, denk aan e-mail en postings op social media als blogs, facebook en myspace.

http://www.voteforpresident.org is een particulier initiatief van mensen die betrokken zijn bij wat er in hun wereld gebeurt en die bovendien nieuwsgierig zijn naar de potentie van internet als wereld-poll. Voteforpresident.org is mogelijk gemaakt door Boomerang, eBuddy, de Designpolitie, Hostnet, iWink, OnSite Media en wordsandideas.nl. De website faciliteert de wereld-poll en staat neutraal ten opzichte van de kandidaten.