Politie Zeeland


---


O-1172-2008 Benzinetanks van boten gestolen
In de eerste helft van juni van dit jaar werden van verschillende boten in de jachthaven van Ellewoutsdijk benzinetanks gestolen.
In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 juni werden uit een speedboot twee brandstoftanks met inhoud weggenomen en werd de brandstofslang vernield. In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juni werd de benzinetank, gevuld met 25 liter benzine uit een motorboot gestolen. De politie verwacht nog meer aangiften.
Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van deze diefstallen. Zij worden verzocht zich te melden bij het bureau in Heinkenszand of te bellen naar 09900-8844.

O-1173-2008 Waarschuwing diefstal aanhangwagens gemeente Borsele
Vanaf februari van dit jaar tot nu toe, werden in de gemeente Borsele zeker negen aanhangwagens gestolen.
De diefstallen vonden plaats in de Tarwestraat in Lewedorp, de Akkerweg in Nieuwdorp, de Westsingel in Borssele, de Vanderbijlparkstraat en de Kruipuitsedijk in Oudelande, de Florishoek in Baarland en in de Havenstraat en de 's-Gravenpolderseweg in Hoedekenskerke.
De politie raad eigenaren van een aanhangwagen aan om een stevig slot te gebruiken.

W-1174-2008 Aanhouding in Vlissingen
Dinsdag om 02.30 uur werd op de Zeilmarkt in Vlissingen een 28-jarige Middelburger aangehouden voor mishandeling van een 37-jarige Vlissinger.
De mishandeling vond plaats in de woning van de Vlissinger. Hij liep letsel op in zijn gezicht en moest voor behandeling naar de huisartsenpost. Oorzaak is een financiële kwestie tussen beide mannen.

W-1175-2008 Kop- staartbotsing in Vlissingen
Op de Sloeweg in Vlissingen vond dinsdag om 08.00 uur en kop- staartbotsing plaats.
Een 52-jarige automobilist uit de gemeente Veere reed over de Sloeweg, komende uit de richting van het centrum. Hij moest afremmen voor het overige verkeer en een 26-jarige Vlissinger die achter hem reed, remde eveneens. Een achteropkomende 38-jarige Vlissingse vrouw kon niet tijdig stoppen en er volgde een aanrijding tussen de drie voertuigen. Achter de vrouw reden een 25-jarige man en een 29-jarige vrouw, beiden uit Vlissingen. Ook zij konden niet stoppen en zodoende kwamen de voertuigen van de 38-jarige vrouw, de 25-jarige man en de 29-jarige vrouw met elkaar in botsing. De 38-jarige Vlissingse bestuurster werd met nekpijn naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht. Alle betrokken auto's raakten beschadigd.

Z-1176-2008 Rijden onder invloed. Biervliet
In de Kloosterstraat in Biervliet werd woensdag om 03.55 uur een 19-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen betrapt op rijden onder invloed.
De man, een beginnend bestuurder, had bijna 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen.