KNHS


Beste springruiters ter wereld strijden tijdens 60e CHIO 10 juni 2008
Vincent Voorn

ROTTERDAM - Ook voor de springruiters lijkt het CHIO Rotterdam de generale repetitie voor de Olympische Spelen te worden. Met inschrijvingen uit veertien landen over de hele wereld, waaronder de acht SuperLeague landen, en met de sterksten der aarde beloven de springrubrieken tijdens het komende CHIO bijzonder spannend te worden. Voor de Samsung Superleague met FEI, gepresenteerd door BMC, hebben de bondscoaches hun beste combinaties ingeschreven. Ons oranjekwartet, dat na de eerste drie wedstrijden aan de leiding gaat, zal zware tegenstand krijgen. Ook tijdens de Longines Grote Prijs van de Rotterdamse Haven starten uitsluitend topcombinaties.

Het is geweldig om de beste ruiters en de beste paarden der aarde tegen elkaar te zien strijden, zegt Emile Hendrix, directeur sportief Springen van het CHIO. "Met Europese kampioenen, wereldkampioenen en olympische helden die met hun toppaarden hier in Rotterdam starten zal het publiek de mooist denkbare paardensport gepresenteerd krijgen." Hendrix refereert hierbij o.a. aan Jos Lansink, Meredith Michaels Beerbaum, Ludger Beerbaum, winnares van grote prijs van vorig jaar Laura Kraut en natuurlijk ons Oranjekwartet bestaande uit Angelique Hoorn, Vincent Voorn, Marc Houtzager, Piet Raijmakers sr. en als reserve Harrie Smolders. Voor Nederland staan zo goed als alle topruiters op de deelnemerslijst en ook de andere SuperLeague landen (Duitsland, Engeland, Ierland, Belgie, Zwitserland, Zweden en de Verenigde Staten) hebben hun beste teams bij zich.

Parcoursbouwer Louis Koninckx verheugt zich op deze strijd. Hij is al jaren betrokken bij het CHIO Rotterdam, maar er wordt dit jaar voor het eerst geheel volgens zijn receptuur gebouwd. De bodem in het Kralingse Bos mag dan misschien een betrouwbare factor zijn voor de deelnemers, ik ga toch de uitdaging aan om de techniek van de ruiters en amazones op de proef te stellen. Zo zal hij bijvoorbeeld een nieuwe plek voor de sloot kiezen, zodanig dat de rijkunst van de ruiter op de proef gesteld wordt. Naast de techniek is er dit jaar ook aandacht besteed aan de uitstraling van het parcours. Met veel groen en planten probeert Koninckx enerzijds aan te sluiten bij de sfeer van het Kralingse Bos en anderzijds af te stemmen bij de kleuren van het jubilerende concours.

Over CHIO
Het 60e CHIO Rotterdam presenteert topentertainment en een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau. Deze rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld door shownummers en nationale rubrieken. Aan de 60e verjaardag van het evenement zal met een showavond op woensdag en andere feestelijkheden speciale aandacht gegeven worden. Kaarten voor het CHIO en informatie zijn verkrijgbaar via www.chio.nl.

Tussenstand Samsung SuperLeague na 3 wedstrijden:


1) Nederland - 6.50 + 10 = 16.50

2) USA - 12,33 + 4 = 16.33

3) Groot-Brittannië - 2 + 10 = 12 + 3 = 15

4) België - 12 + 2 = 14

5) Zwitserland - 6.08 + 6 = 12.08

6) Duitsland - 6 + 6 = 12

7) Ierland - 8,83 + 1 = 9.83

Foto: Vincent Voorn
Bron: CHIO Rotterdam