Peter Ingenlath benoemd tot Chief Risk Officer van Atradius N.V.

10/06/2008 13:12

PR Newswire

AMSTERDAM, June 10 /PRNewswire/ --

- Functie van Chief Market Officer opgesplitst in drie regio's

Atradius kondigt vandaag de benoeming aan van Peter Ingenlath, vicevoorzitter van de Raad van Bestuur, tot Chief Risk Officer. Tommie Sjödahl wordt, in afwachting van de goedkeuring van de toezichthoudende instanties, Chief Market Officer voor kredietverzekering in de NAFTA-regio, Azië en Stille Oceaan, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en voor de bedrijfseenheden Global, Special Products en Collections en David Capdevila wordt Chief Market Officer voor Spanje, Portugal en Brazilië. De derde Chief Market Officer, verantwoordelijk voor kredietverzekering in de rest van continentaal Europa en de bedrijfseenheden Bonding, Instalment Credit Protection, Dutch State Business en Atradius Re, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Paul-Henri Denieuil, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "In het huidige verslechterende economische klimaat menen we dat Peter Ingenlath de meeste toegevoegde waarde kan bieden als Chief Risk Officer. Aangezien Atradius de afgelopen jaren niet alleen geografisch fors heeft uitgebreid, maar ook de krachten heeft gebundeld met Crédito y Caución, hebben we besloten om de Raad van Bestuur te versterken door drie Chief Market Officers aan te stellen. Ik ben van mening dat Atradius met een Raad van Bestuur met zes zeer ervaren leden een uitstekende uitgangspositie creëert om de groei van het bedrijf te bewerkstelligen en tegelijkertijd de winstgevendheid te handhaven. Ik wil Peter Ingenlath tevens bedanken voor de manier waarop hij als Chief Market Officer aan het succes van Atradius heeft bijgedragen." De volledige Raad van Bestuur bestaat, na goedkeuring van toezichthoudende instanties, uit Isidoro Unda (CEO), Peter Ingenlath (CRO), Delfin Rueda (CFO), Tommie Sjödahl (CMO), David Capdevila (CMO) en een derde CMO.

Dr. Peter Ingenlath (50) trad in 1990 in dienst bij één van de bedrijven die later deel gingen uitmaken van Atradius. In 1999 trad hij toe tot de Raad van Bestuur. Ingenlath heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Bonn. Vóór zijn carrière bij Atradius werkte hij als advocaat.

Tommie Sjödahl (57) werkt sinds 1972 in de kredietverzekeringssector en sinds 1992 voor een van de voorlopers van Atradius. Hij startte zijn carrière bij Atradius als Managing Director van de Zweedse dochteronderneming. Als verantwoordelijke voor Atradius Global ontwikkelde hij het concept van geïntegreerde kredietverzekeringsdiensten voor multinationals. Sjödahl was tevens verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Atradius in de opkomende markten en Oceanië, laatstelijk in zijn rol als directeur Global Business Development.

David Capdevila (42) kwam in 1992 in dienst bij de Grupo Catalana Occidente waar hij diverse managementposities bekleedde. Van 2003 tot 2006 was hij lid van de directie van Grupo Catalana Occidente. In 2006 trad hij in dienst bij Crédito y Caución, waar hij later algemeen directeur werd. David Capdevila heeft een diploma economie (actuariaat) van de universiteit van Barcelona, en behaalde een MBA aan de IESE Business School (Spanje).

"Als Chief Risk Officer versterkt Peter onze risicoactiviteiten dankzij zijn enorme ervaring op het gebied van risicomanagement en zijn diepgaande kennis van onze business", besluit Isidoro Unda, CEO van de Raad van Bestuur van Atradius. "Tommie en David zijn door hun jarenlange ervaring en regionale kennis een aanwinst voor de Raad van Bestuur. Met hun diepgaande kennis van de lokale markten zullen zij zich concentreren op de mogelijkheden om ons aanbod verder te verbeteren."

Over Atradius

De Atradius Groep biedt kredietverzekeringen, borgstellingen en incassodiensten en is actief in meer dan 40 landen. Met premie-inkomsten van in totaal 1,8 miljard euro en een marktaandeel van 31 procent van de kredietverzekeringssector dragen de producten bij aan de groei van bedrijven wereldwijd door hen te beschermen tegen het risico van wanbetaling bij het verkopen van producten en diensten op krediet. Met 160 kantoren heeft zij toegang tot kredietinformatie van meer dan 52 miljoen ondernemingen op basis waarvan 22.000 kredietlimietbeslissingen per dag genomen worden.

Bezoek de website http://www.atradius.com voor meer informatie over de producten en diensten die Atradius in uw land aanbiedt.