Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Nieuwe visie winkelstraten stadsdeel Oud-West:

10 juni 2008

De Deelraad Oud-West heeft ingestemd met de nieuwe Visie op winkelstraten Oud-West. Deze winkelstratenvisie is op hoofdlijnen geschreven. De verdere uitwerking van het wensbeeld per winkelstraat gebeurt in nauw overleg met bewoners, ondernemers en eigenaars van panden. Hiermee is al een start gemaakt.

Portefeuillehouder Werner Toonk (Economie): "De winkelstraten en de Ten Katemarkt maken Oud-West zo aantrekkelijk om te leven. In deze visie geven we aan hoe we de winkelstraten over tien jaar willen zien."

Het stadsdeel wil dat de bewoners dan in principe al hun dagelijkse en niet-dagelijkse boodschappen in Oud-West kunnen doen. Toonk hierover: "En we willen dat de winkelstraten aantrekkelijk zijn om te winkelen en te verblijven. Wat mij voor ogen staat, zijn winkelstraten met een goede uitstraling en een mix van winkels in verschillende marktsegmenten."

Aantrekkelijk vestigingsklimaat

In de visie zijn het de bewoners van het stadsdeel zelf waar de winkels zich op richten. Daar-naast biedt een aantrekkelijk winkelaanbod potentieel meer inkomsten voor de ondernemers in het stadsdeel. Voor bewoners en bezoekers wordt een aantrekkelijk verblijf- en doorloopgebied gecreëerd. Ook trekt een aantrekkelijk vestigingsklimaat nieuwe bedrijvigheid aan.

Uitwerking winkelstratenvisie in wensbeeld voor elke winkelstraat

In maart is gestart met het uitwerken van een wensbeeld voor drie winkelstraten op basis van de hoofdlijnen in de visie. De straatmanagers van het stadsdeel werken hiervoor samen met onder-nemers, eigenaren en bewoners. Op 26 en 27 mei en op 2 juni is de tweede ronde bijeenkom-sten over de wensbeelden voor de Jan Pieter Heijestraat, Ten Katestraat en Kinkerstraat gepland. Na de zomer worden de wensbeelden uitgewerkt voor de andere winkelstraten.

Digitaal bewonerspanel

Stadsdeel Oud-West kent een digitaal bewonerspanel, waarmee bewoners en ondernemers invloed uit kunnen oefenen op het stadsdeelbeleid en hun leefomgeving. In mei gaat het digitaal bewonerspanel over de visie op winkelstraten. Meer informatie staat op: www.oudwest.amsterdam.nl