VVD


10-6-2008

Rutte en Cameron organiseren integratie-conferentie in Nederland

VVD-leider Mark Rutte en de leider van de Britse Conservatieve partij, David Cameron, organiseren dit najaar in Nederland een gezamenlijke conferentie over integratie.

Rutte en Cameron ontmoetten elkaar gisteren in Londen.

"Dit was een prachtige gelegenheid om een dynamische en innovatieve partijleider te ontmoeten van één van Groot-Brittannië's trouwste bondgenoten", aldus Cameron. "Onze partijen hebben, net als onze landen, veel gemeen en kunnen van elkaars ervaringen profiteren. Groot-Britannië kan bijvoorbeeld veel leren van de Nederlandse kennis op het gebied van integratie en ik verheug me op onze bijeenkomst daarover. Ik kijk ernaar uit om ook in de toekomst meer samen te werken met Mark Rutte om onze vele gedeelde prioriteiten te realiseren."

Rutte: "Onze partijen zijn allebei in staat nieuwe ideeën en échte oplossingen aan te dragen. Het wordt in heel Europa steeds duidelijker dat de oude, van bovenaf opgelegde oplossingen niet langer werken. Wij delen de opvatting dat mensen vandaag de dag meer invloed moeten krijgen op hun eigen leven en meer kansen om hun dromen te verwezenlijken. Ik verheug me op verdere samenwerking met David Cameron om die ideeën te vertalen in concrete oplossingen die het leven van onze burgers echt verbeteren."

Op verzoek van Rutte gingen beide partijleiders ook dieper in op het thema "groen rechts". Rutte: "De innovatieve manier waarop David Cameron en de Conservatieven in staat zijn oplossingen aan te dragen om klimaatverandering, energiezekerheid en economische groei te combineren, zou voor ons allemaal een inspiratie moeten zijn."

Rutte en Cameron bespraken verder de noodzaak om de effectiviteit van de interne markt in de EU te verbeteren. Op een later moment beleggen beide partijleiders daar een gezamenlijke bijeenkomst over.