Gemeente Dirksland


Gemeentelijke Basis Administratie van Dirksland voldoet aan eisen

De Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) van de gemeente Dirksland is door middel van een GBA-audit doorgelicht. KEMA Quality BV is door de minister voor Binnenlandse Zaken aangewezen als GBA-auditinstelling. De uitvoering van de audit is door KEMA uitbesteed aan Bestuur en Management Consultants te Leusden. Op 28 januari 2008 vond de inhoudelijke GBA-audit plaats en op 24 januari 2008 de privacy-audit. Voor beide onderdelen is de gemeente Dirksland geslaagd.

De GBA Dirksland is de administratie van de persoonsgegevens van alle personen binnen de gemeente Dirksland. De gegevens in de GBA zijn van groot belang, uiteraard voor burgers zelf, maar vooral ook voor tal van overheidsinstanties en andere organisaties met een publieke taak, die voor het uitoefenen van hun taak betrouwbare persoonsgegevens nodig hebben.

Uit het onderzoek is gebleken dat de gemeente Dirksland voldoet aan de eisen voor de waarborging van de juistheid, betrouwbaarheid en de privacy van de persoonsgegevens binnen de gemeente Dirksland. Voor de inwoners van de gemeente Dirksland betekent dit dat iedereen die ergens voor in aanmerking komt, bijvoorbeeld pensioen of kinderbijslag, daar automatisch in voorzien wordt. Wanneer als burger aangifte van verhuizing is gedaan, wordt post namens de Belastingdienst op het juiste adres bezorgd en nieuwe ouders krijgen automatisch bericht van de Sociale Verzekeringsbank over de kinderbijslag.

De adviezen, voortgekomen uit de GBA-audit, worden ter harte genomen en waar mogelijk opgevolgd.