Persberichten Heuvelrug, 12.45 uur

Utrecht, 10-06-2008

Te veel gedronken

COTHEN In de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 juni is een 31-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. Omstreeks 00.30 uur zagen agenten de man slingerend over de Van Lynden Van Sandenburgweg rijden. Tijdens de blaastest op straat bleek dat hij te veel gedronken had. Verder ademanalyse op het bureau wees uit dat de man 385 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

RHENEN Op maandagavond 9 juni rond 22.55 uur, werd een 38-jarige man uit Rhenen aangehouden omdat hij met te veel alcohol op een bromfiets bestuurde. De man reed over de Herenstraat toen hij voor een blaastest moest stoppen. Uit de test bleek dat hij te veel had gedronken. Verdere analyse op het bureau wees uit dat de man 390 ug/l blies. De man kreeg een rijverbod van drie uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding tussen drie voertuigen

RHENEN - Aan de Nude heeft maandagavond een aanrijding plaatsgevonden tussen drie personenautos.

Maandagavond 9 juni omstreeks 18.20 uur, reden drie autos achter elkaar over de Nude. De bestuurder van de eerste auto (gegevens onbekend), die op dat moment rijles had, remde af voor een afslaande auto voor hem. De bestuurder van de achterste auto, een 24-jarige man uit Geldermalsen, kon niet meer op tijd tot stilstand komen, waardoor hij in botsing kwam met de auto voor hem. De bestuurder van de middelste auto, een 57-jarige man uit Rhenen, botste hierdoor op de auto waarin rijles werd gegeven. De bijrijder van de man uit Rhenen, een 54-jarige vrouw uit dezelfde woonplaats, liep door het ongeluk nekletsel op. Zij is overgebracht naar een ziekenhuis in Ede. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leersum: politiebureau beperkt open tijdens de zomervakantie

LEERSUM In verband met de vakantieperiode is het politiebureau in Leersum beperkt geopend voor het publiek. In de maanden juli en augustus is het bureau alleen op de maandagochtend geopend van 8.30 uur tot 12.00 uur en op de vrijdag gesloten.

De openingstijden van de andere politiebureaus in de gemeente Utrechtse Heuvelrug blijven ongewijzigd.

Driebergen-Rijsenburg: maandag t/m vrijdag (alle werkdagen) tussen 08.30 uur en 12.00 uur.

Doorn: dinsdag/woensdag/donderdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en woensdag van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Het is mogelijk om buiten de reguliere openingstijden op afspraak een gesprek met de wijkagent te hebben of aangifte te doen. Hiervoor kunt u bellen naar 0900-88 44 en vragen naar het wijksecretariaat van het wijkteam MALDD.