Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer dreigt met speelgoedpistool

Publicatiedatum: 10-6-2008 13:39:31

ARNHEM - Een 49-jarige Arnhemmer is maandag door de politie aangehouden op verdenking van dreiging met een vuurwapen gelijkend voorwerp.

De man zou die middag een 19-jarige automobilist uit Arnhem hebben uitgescholden omdat deze volgens hem te hard over de Beukenlaan reed. De 20-jarige Arnhemmer die als passagier in de auto zat, stapte hierop uit om verhaal bij de man te halen. Hierop zou hij in het gezicht geslagen zijn de door 49-jarige Arnhemmer. De man zou tevens met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp de Arnhemmers hebben bedreigd. Toen de politie ter plaatse kwam, was de man er reeds vandoor gegaan. Op basis van het signalement kon hij even later in zijn woning in de Arnhemse wijk Monnikenhuizen worden aangehouden. Bij de man werd een speelgoedpistool aangetroffen, die in beslag werd genomen. Na verhoor is hij op vrije voeten gesteld. Tegen hem is proces - verbaal opgemaakt.
(08-080792)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen (14) aangehouden na graffiti en diefstal
Publicatiedatum: 10-6-2008 13:38:09

ARNHEM - De politie heeft maandagmiddag rond kwart over vijf een veertienjarige jongen uit Arnhem aangehouden. De jongen wordt verdacht van vernieling en winkeldiefstal.

Een beveiligingsmedewerker van een winkelcentrum werd die middag door een getuige aangesproken die aangaf dat twee jongens met graffiti aan het spuiten waren aan de Langenbachstraat. De medewerker wist uiteindelijk één van hen staande te houden. De veertienjarige jongen zou hierbij bedreigingen in de richting van de beveiligingsmedewerker hebben geuit. In de rugzak van de Arnhemmer werden verschillende goederen gevonden waaronder blikjes drinken en verzorgingsproducten die vermoedelijk afkomstig waren van diefstal. Door de politie is de jongen aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
(08-081006)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---