Politie Zuid-Holland-Zuid

10/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 10-06-2008 o Persberichten district I

GRATIS DIESEL
DORDRECHT Een 61-jarige man uit Dordrecht heeft maandag 9 juni eind van de middag een bekeuring gekregen van 300 euro. De man was op een parkeerterrein langs de Laan van London diesel uit een vrachtwagen aan het pompen in jerrycans. Vervolgens vulde hij zijn auto hiermee. De politie kreeg de melding van mogelijke diefstal van diesel en nam poolshoogte. Het bleek dat de 61-jarige man toestemming had van zijn broer een handelaar in vrachtwagens - om uit diens net gekochte vrachtwagen de diesel te halen. De man had naast het overhevelen in zijn eigen tank ook twee jerrycans van 25 liter gevuld en wilde deze in de kofferbak van zijn auto gaan vervoeren. De agenten staken daar een stokje voor. Ze lieten de man de diesel teruggieten in de tank van de vrachtauto en schreven een milieuverbaal uit.

VERDACHT VAN BEKRASSEN BUS
DORDRECHT De politie heeft op maandag 9 juni begin van de avond een 53-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Lenghengang. Hij wordt verdacht van het bekrassen van de bus van een buurtbewoner. De man zou het niet eens zijn met het parkeergedrag van de buurtbewoner en daarom zijn frustratie op het busje hebben geuit. De betreffende gedupeerde heeft aangifte gedaan van vernieling. Na verhoor op het bureau werd de 53-jarige heengezonden. Hij ontkent een en ander met opzet gedaan te hebben. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

MOBIEL TOILET IN DE SLOOT GEGOOID
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft in de nacht van maandag 9 juni op dinsdag 10 juni een 19-jarige jongeman uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden op het Kruiswiel. Hij gooide die nacht een mobiel toilet in de sloot. Dit deed hij tijdens een sanitaire stop langs de rijbaan van de Zalm. Het toilet moest het na het plassen ontgelden en werd in de sloot geduwd. Een getuige zag dit gebeuren en belde de politie. Agenten gingen daarop op zoek naar het weggereden voertuig en vonden die op het Kruiswiel. De 19-jarige werd daar met vrienden gevonden. Hij bekende het feit op het politiebureau. Later werd hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.