Gemeente Leeuwarderadeel


INSTALLATIE WMO-ADVIESRAAD.

10-06-2008 11:47

Dinsdag 27 mei jl. was een belangrijke dag voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

De (eerste) WMO-Adviesraad Leeuwarderadeel bestaat uit de volgende tien in de gemeente Leeuwarderadeel woonachtige leden:
* mevrouw D. Althuizes-van der Burg uit Cornjum;
* mevrouw I. de Vries-Tulner uit Jelsum;

* mevrouw J. Visser-Tilstra uit Stiens;

* mevrouw J. Land-Cohen uit Jelsum;

* mevrouw J. Gerritsma uit Britsum;

* de heer R.W. Oudkerk Pool uit Stiens;

* de heer J. Zittema uit Stiens;

* de heer K. Tigchelaar uit Stiens;

* de heer L.S. Bakker uit Stiens; en

* de heer A. Nawijn uit Stiens.

Na de voornoemde eerste (start) bijeenkomst zal de WMO-Adviesraad zich nu nader op het brede werkgebied van de WMO (de WMO kent negen zgn. prestatievelden) gaan oriënteren. De eerste concrete opdracht voor de raad zal zijn het adviseren over een Vierjaren WMO-Beleidsplan voor de jaren 2008 t/m 2011. Hierover zal de raad na de zomervakantie een advies uitbrengen.

Daarnaast zal de WMO-Adviesraad de komende tijd nog een aantal praktische zaken gaan invullen. Er zullen een voorzitter, een secretaris en penningmeester moeten worden benoemd, die als dagelijks bestuur het toekomstige eerste aanspreekpunt voor de raad zullen zijn. Ook zullen er vanuit de WMO-Adviesraad lijnen met de inwoners van onze gemeente en de bij de WMO betrokken organisaties/verenigingen moeten worden gelegd.
De WMO-Adviesraad is voorlopig bereikbaar via de sector Publiekszaken op het gemeentehuis. Zodra de raad over een eigen telefoonnummer, mailadres, e.d. beschikt zal dit bekend worden gemaakt.

Wij hopen u met het vorenstaande een eerste impressie van het bestaan van de WMO-Adviesraad Leeuwarderadeel te hebben gegeven. De WMO-Adviesraad is er voor de inwoners van onze gemeente en zal zich de komende maanden ongetwijfeld zelf ook nog nader gaan profileren en binnen onze gemeente een herkenbare plaats gaan innemen. Wij hebben hier alle vertrouwen in.