Persberichten Lekstroom, 12.25 uur

Utrecht, 10-06-2008

Aanhouding na vernielingen

NIEUWEGEIN Maandagavond 9 juni hebben agenten een 17-jarige jongen aangehouden nadat hij zich baldadig en opruiend gedragen had.

Omstreeks 22.20 uur werd hij aangehouden aan de Batauweg. Tijdens zijn fouillering werd ook softdrugs aangetroffen. De jongen is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanhoudingen na baldadighheid

NIEUWEGEIN In de avond van 9 juni heeft de Mobiele Eenheid van de politie drie aanhoudingen verricht naar aanleiding van baldadigheid.

Na de voetbalwedstrijd Nederland-Italie renden een 30-jarige man uit Nieuwegein en 19-jarige man uit Utrecht meermaals over de rijbaan, waardoor een gevaarlijke situatie ontstond. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een 21-jarige man uit Nieuwegein werd eveneens aangehouden nadat hij weigerde weg te gaan nadat hem dit meerdere malen werd verzocht. Ook hij is overgebracht naar het bureau. Tegen alle mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Arrestaties bij houden toezicht

NIEUWEGEIN Bij het houden van toezicht, het handhaven van de openbare orde en het vrijhouden van de rijbanen voor het doorgaande verkeer, zijn in de loop van maandagavond 9 en dinsdagnacht 10 juni tien aanhoudingen verricht. De verdachten werden aangehouden op verdenking van vernieling, het gooien van vuurwerk, het gooien van stenen, het in gevaar brengen van het verkeer en voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

De politie had er zich op voorbereid dat groepen jongeren zich zouden kunnen verzamelen op de kruising Batauweg-Buizerdlaan/Weg naar de Poorten Wijkerslootweg. Na afloop van de voetbalwedstrijd trokken inderdaad diverse groepen vooral jongeren, op naar de kruising. Er verzamelden zich daar ongeveer 100 personen die op uitbundige wijze de overwinning van Oranje vierden. Tegen middernacht kregen de nog aanwezigen het bevel om de rijbanen vrij te maken en het omliggende gebied van de kruisingen te verlaten. Bij het vrijmaken van de rijbanen werd een sectie van de M.E. ingezet en dit verliep verder zonder noemenswaardige incidenten. Rond 00.15 uur was de openbare orde hersteld en de rijbanen weer vrij voor het verkeer.