Gemeente Moerdijk


10-06-2008: Uitgifte twee vrije sector kavels Moerdijk

De gemeente Moerdijk geeft twee vrije sector kavels uit aan particulieren in de kern Moerdijk.

De bouwkavels liggen aan de Steenweg in Moerdijk. De prijs per m² bedraagt 248,00 exclusief BTW, notaris- en overige kosten.

Enkele aandachtspunten:

Inschrijftermijn en informatie

De inschrijftermijn voor deze bouwkavels loopt van 9 juni tot en met 4 juli 2008.

U kunt een inschrijvingspakket opvragen bij het Telefonisch Informatiecentrum, telefoonnummer 0168 373600. Bij het Gemeentelijk Informatiecentrum, Pastoor van Kessellaan 15 in Zevenbergen, zijn deze inschrijvingspakketten verkrijgbaar. Ook kunt u hier terecht voor informatie over deze inschrijving.

Waarborgsom

Bij inschrijving dient een waarborgsom van 250,-- te worden voldaan. Dit bedrag dient vóór de sluitingsdatum van de inschrijving te worden overgemaakt. Dit bedrag kan ook aan de balie in het gemeentehuis contant worden voldaan. Bij acceptatie van de kavel wordt de waarborgsom na het passeren van de akte van levering met u verrekend. Komt u wel in aanmerking, maar weigert u de kavel uiteindelijk dan ontvangt u van de waarborgsom 125,-- terug. Wordt u geen kavel aangeboden dan ontvangt u de volledige waarborgsom terug.

Uitgifte

De uitgifte van de kavels geschiedt met behulp van het Gronduitgiftebeleid 2007 van de gemeente Moerdijk (doorstromers). Het Gronduitgiftebeleid 2007 vindt u uiteraard in het inschrijvingspakket. Uit de praktijk blijkt dat er meestal een loting ten overstaan van de notaris moet plaatsvinden. De notaris stelt door middel van een loting de volgorde op de lijst vast. Hierna worden alle personen die zich hebben ingeschreven schriftelijk geïnformeerd over hun positie op de lijst. Kandidaat-kopers zullen in deze volgorde voor de aankoop van een bouwkavel worden benaderd.

Wij attenderen u verder nog op de bepaling in het Gronduitigiftebeleid 2007 die zegt dat wie in de periode van 10 jaar voorafgaand aan de startdatum van de inschrijvingstermijn reeds bouwgrond of een nieuwbouwwoning via uitgifte van bouwgrond van de gemeente Moerdijk heeft verkregen niet opnieuw voor bouwgrond in aanmerking komt. In dat geval heeft inschrijving dus geen zin.