Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen van bedreiging

Publicatiedatum: 10-6-2008 15:02:44

WAGENINGEN - De politie is een onderzoek gestart naar een bedreiging die maandagavond rond half twaalf plaatsvond aan de Brakelseweg. Een 39-jarige Wageningse werd daar door een nog onbekende man bedreigd met een steekwapen gelijkend voorwerp.

De vrouw liet die avond haar hond uit bij het flatcomplex de Pomona. Bij de doorgang naar de van Uvenweg kwam de Wageningse de onbekende man tegen. De man kwam uit de richting van de Uvenweg. Toen de hond van de vrouw tegen hem begon te blaffen, zou de man in een onbekende taal tegen de vrouw geschreeuwd hebben. Op dat moment zou hij tevens een steekbeweging in de richting van de vrouw hebben gemaakt met een steekwapen gelijkend voorwerp. De vrouw weet de eerste steekbeweging te ontwijken, maar bij een tweede beweging raakt de man haar in het gezicht en de bovenkant van haar lichaam. De Wageningse loopt hierbij diverse krassen aan het lichaam op. De vrouw weet vervolgens de man van zich af te duwen en rent hard weg.

Getuigenoproep
De politie is een onderzoek gestart naar dit incident. Het zou gaan om een man met een donkere huidskleur, met donker kort kroeshaar en een lengte van 1.75 - 1.80m. Tijdens het incident droeg hij een oranje t-shirt en een donkerblauwe spijkerbroek. De politie komt graag in contact met personen die omstreeks half twaalf iets verdachts gezien of gehoord hebben. Getuigen kunnen bellen met 0900 8844. Wilt u anoniem blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.
(08-081148)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---