Mercuria's Terminal in Vlissingen breidt uit.

10/06/2008 15:28

Mercuria Energy Group Ltd.

Mercuria Terminals Flushing B.V. heeft een stuk industriegrond gekocht van Invista Polyester B.V. ter grootte van ongeveer 35'000 m2 in de Sloehaven te Vlissingen.

Deze grond met watertoegang ligt naast de huidige terminal van Mercuria aldaar en biedt Mercuria de mogelijkheid om haar opslagcapaciteit in Vlissingen uit te breiden met 250'000 tot 300'000 cbm naar een totale opslagcapcaciteit van 625'000 cbm in 2010 voor lichte produkten, distillaten en stookolie.

Daarnaast hebben Mercuria en Invista overeenstemmming bereikt over de lange termijn lease van een barge jetty die gelegen is aan het gekochte land. Met dit contract wordt de steigercapaciteit van de Mercuria terminals substantieel uitgebreid.

Door middel van de uitbreidingen kan Mercuria kostenvoordelen behalen. Daarnaast biedt de vrije grond de mogelijkheid om klantspecifieke oplossingen te bieden door middel van nieuwbouw. Mercuria is bezig met het verkrijgen van vergunningen met betrekking tot deze uitbreiding.

Mercuria Terminals Flushing B.V. is onderdeel van Mercuria Energy Group Ltd, een wereldwijde handelsonderneming in energie met een omzet over 2007 van meer dan USD 30 miljard en 500 werknemers.

INVISTA is een geïntegreerde producent van vezels en polymeren met een globale presentie. De onderneming is actief in vier grote productgebieden: Apparel (kleding); Intermediates (tussenproducten); Performance Surfaces and Materials; en Polymer and Resins (polymeren en resins). INVISTA biedt een buitengewone waarde voor zijn klanten dankzij marktinzichten en technologische innovaties gepaard met een sterk portfolio van de bekendste globale merken en handelsmerken in hun respectievelijke branches, inclusief: ANTRON(R), COOLMAX(R), CORDURA(R), LYCRA(R), POLYSHIELD(R), TACTEL(R), TERATE(R) en TERATHANE(R). Meer informatie over INVISTA vindt u onder www.INVISTA.com.

Mercuria Terminals Flushing B.V. is een tankterminal en levert logistieke diensten met betrekking tot vloeistoffen voor en namens derden, en heeft ruimte om extra specifieke tankopslag te bouwen die specifiek aan klantenvereisten wordt aangepast.





http://www.mercuria.com/