Gemeente Ede

nummer 112 / Ede, 10 juni 2008

Onderdeel bestemmingsplan Uitvindersbuurt aangepast Grondoppervlakte en goothoogte woningen in vlek H verruimd

Het college van burgemeester en wethouders in Ede legt vanaf deze week een herzieningsplan voor vlek H van de Uitvindersbuurt ter inzage. De oppervlakte van dit deel van het plangebied is iets verruimd en voor bepaalde bouwblokken is de maximum goothoogte negen meter geworden. Het plan ligt tot en met 9 juli ter inzage.

Voor de Uitvindersbuurt is in 2006 een bestemmingsplan vastgesteld. Vlek H van dit plan ligt tussen de Edisonstraat, Doornlaan en de Stephensonstraat. Voor het zuidelijke deel van deze vlek is nu een wijziging gemaakt. De bebouwingsgrens is iets verruimd in vergelijking met het vorige plan. Het gaat om enkele vierkante meters. Verder is de maximum goothoogte voor bepaalde bouwblokken van zeven naar negen meter opgetrokken. Overigens is de maximum nokhoogte van die woningen niet veranderd, deze blijft 11,5 meter. De gemeente Ede wil het plan aanpassen, omdat zij dit ruimtelijk de meest gewenste invulling vindt.

Het herzieningsplan ligt van 12 juni tot en met 9 juli ter inzage bij Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in Stadskantoor de Doelen. Mensen kunnen in die periode hun inspraakreactie opsturen.
---