Gemeente Ede

nummer 115 / Ede, 10 juni 2008

Aanvraag voor evenement voldoet niet aan wettelijke eisen Geen vergunning voor Friends on Ice

Het Edese college van burgemeester en wethouders heeft besloten de aangevraagde vergunning voor het evenement Friends on Ice 2008/2009 in het Openluchttheater af te wijzen. De geplande activiteiten, die opgenomen zijn in de gevraagde vergunning, kunnen niet gerealiseerd worden binnen de geldende wettelijke kaders.

De organisatie van Friends on Ice bleek niet bereid zich te houden aan de striktere voorwaarden die de wet stelt bij de organisatie van een groot evenement in een woonwijk. Deze voorwaarden hebben betrekking op de geluidsproductie, de langdurige verkoop van alcohol en de aanpak van parkeerproblemen rondom het evenement.
In een brief heeft het bestuur van Friends on Ice aangegeven dat zij de vergunningsvoorwaarden niet acceptabel vindt en blijft vasthouden aan de locatie van het Openluchttheater. Feitelijk verzoekt zij het college van B en W de wettelijke bepalingen terzijde te leggen. Het college heeft daarom dinsdag 9 juni 2008 besloten de aangevraagde vergunning af te wijzen.

Oranjepark
Omdat het college het evenement wel een warm hart toedraagt, is wel actief gezocht naar andere locaties waar Friends on Ice zonder de wettelijke beperkingen kan plaatsvinden. Uit dit onderzoek blijkt dat de locatie Oranjepark aan de Sportlaan het meest voldoet aan de eisen die Friends on Ice heeft gesteld aan het evenement. Het college is bereid haar medewerking te verlenen indien het evenement op deze locatie zal plaatsvinden.
Het college gaat wel onderzoeken of de huidige
exploitatiemogelijkheden van het Openluchttheater kunnen worden verruimd.

---