Politie Zuid-Holland-Zuid

10/06 Hoeksche Waard

Dordrecht , 10-06-2008 o Persberichten district III

SNELHEIDSCONTROLE MIDDELSLUISSEDIJK OZ
NUMANSDORP Op de Middelsluissedijk OZ is maandagavond 9 juni tussen 18.45 en 20.00 uur een radarsnelheidscontrole gehouden. 139 passanten werden gecontroleerd, 61 van hen reden te hard. Zij krijgen de bekeuring thuis. De hoogst gemeten snelheid was 101 km per uur.

ONOPVALLENDE VERKEERSCONTROLE
OUD-BEIJERLAND Op maandag 9 juni is door de politie in de Hoeksche Waard een onopvallende controle op de verkeersregels gehouden. Er werd gelet op allerlei verkeersaspecten. 11 mensen begingen een fout en werden bekeurd: 1 weggebruiker werd bekeurd wegens rijden over een doorgetrokken streep, 1 persoon reed te hard op de A29 (144 km per uur waar 120 km per uur is toegestaan) en 9 personen zaten niet handsfree te bellen in de auto. Een bestuurder uit deze laatste groep overtreders was een buitenlander. Hij moest direct het boetebedrag van 150 euro betalen waarna hij zijn weg weer mocht vervolgen.

MACHT OVER HET STUUR VERLOREN
ZUID-BEIJERLAND Een 34-jarige vrouw uit Zuid-Beijerland is maandagavond 9 juni met haar auto tussen twee geparkeerde voertuigen beland op de Tuinweg. De vrouw kwam in haar auto gereden vanuit de richting van de Gravin Sabinastraat en ze ging in de richting van de Noord-Achterweg. Tijdens het rijden viel een tas met inhoud om. Deze wilde ze overeind zetten waardoor ze de macht over het stuur verloor. Hierdoor reed ze tegen twee geparkeerd voertuigen. De autos raakten flink beschadigd, de bestuurster werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel in verband met nekklachten. Gelukkig bleek het letsel mee te vallen.