Politie Noord- en Oost Gelderland

Brand in bedrijfshallen

Harderwijk, 10-06-2008 o De brandweer heeft maandagmiddag 9 juni met meerdere eenheden en brand bestreden bij een bedrijf aan de Fahrenheitstraat in Harderwijk. De brand was ontstaan in een sorteermachine waarmee rollen papier worden getransporteerd. De schade is aanzienlijk.

De brand werd even voor 16.00 uur gemeld en bleek in een machine te woeden die in twee hallen stond opgesteld. De brand zorgde voor de nodige rookontwikkeling en gezien de omvang werden meerdere bluseenheden ingezet. De brand trok veel publiek en de weg werd tijdelijk afgesloten.

Aangezien de rook in de hallen bleef hangen en het brandende papier uit de machine verwijderd moest worden, werd een speciale shovel opgeroepen. Deze shovel heeft een beveiligde cabine, waardoor de bestuurder geen hinder van de rook ondervindt.

Nadat deze was gearriveerd, had men de brand snel onder controle. Tijdens de brand bleek dat de bedrijfshulpverlening van het bedrijf goed werkte. Politie en brandweer kregen snel de benodigde informatie waardoor adequaat kon worden opgetreden.